ye-logo.v1.2

Троє працівників Хмельницької АЕС сядуть у в'язницю за порушення, які спричинили загибель людини

Кримінал 3652
Суд позбавив права обіймати посади, пов
Суд позбавив права обіймати посади, пов'язані з виконанням адміністративно-господарських та організаційно-розпорядчих функцій у галузі атомної енергетики. Фото: www.ednist.info

У суді доведено вину усіх трьох чоловіків.

Ще у грудні 2012 під час ремонту устаткування на Хмельницькій АЕС, загинув один із слюсарів цеху. У прокуратурі області зазначають, що у суді доведено вину трьох працівників електростанції у порушенні правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинили смерть людини.

“Трагедія сталась ще у грудні 2012 року під час ремонту устаткування електростанції. Летальні наслідки спричинені недодержанням правил проведення робіт з підвищеною небезпекою на виробництві та недбалістю окремих працівників підрозділу АЕС. Як встановлено правоохоронцями під час досудового слідства та доведено у суді, ремонт проходив без належного контролю, оформлення виконуваних операцій та проведення цільового інструктажу з техніки безпеки”, - йдеться у повідомлені прокуратури області.

У суді доведено вину начальника та майстра дільниці, а також слюсаря, який виконував роботи разом з померлим, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених частиною 2 статті 272 (порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинили загибель людей). Начальника та майстра дільниці засуджено до покарання у виді 5 та 4 років позбавлення волі відповідно, а слюсаря до 2 років обмеження волі.


 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую