ye-logo.v1.2

З Хмельниччини на військову службу вже призвали 61 офіцера запасу

Суспільство 1934
Військкомати відправили 61 офіцера за призовом
Військкомати відправили 61 офіцера за призовом. Фото: з архіву

Призовників відправили на курси перепідготовки.

З Хмельниччини сьогодні, 20 червня, відправили 61 офіцера запасу за призовом. Як повідомив обласний військовий комісар Сергій Присяжнюк, вони вирушили до вищих військових навчальних закладів, де пройдуть курси перепідготовки та підвищення кваліфікації відповідно до своїх військово-облікових спеціальностей.

За словами Сергія Присяжнюка, на строкову офіцерську службу, термін якої становить 18 місяців, призвані особи віком до 43 років, які пройшли повний курс військової підготовки за програмою підготовки офіцерів запасу, закінчили військові кафедри, мають вищу освіту не нижче бакалавра і яким присвоєно первинне офіцерське звання.

«Планове завдання для Хмельниччини ми перевиконали, - зауважив військовий комісар. – Під час відбору офіцери запасу обов’язково проходили медичний огляд та професійно-психологічний відбір».

Після проходження курсів офіцери будуть призначені на первинні офіцерські посади у військові частини Збройних Сил України, однак до участі в АТО залучатися не будуть.

Як відзначив воєнком, загалом на обліку в області перебуває близько 5 тисяч офіцерів запасу. На ухилянтів від призову чекає кримінальна відповідальність.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую