ye-logo.v1.2

«Культурний» скандал у Хмельницькому: художній музей буде без директора, поки не проведуть перевірки

Культура 3506
Музей поки без директора
Музей поки без директора. Фото: автора

Проти призначення нового керівника закладу виступила громадськість.

 Нового директора Хмельницького обласного музею – Ольгу Долінську - досі не призначили. Як повідомили в обласній раді, голова Михайло Загородний поки не підписав з нею контракт, оскільки переможниця конкурсу сама просить відкласти призначення.

Нагадаємо, раніше громадськість, митці та журналісти назвали «плювком в обличчя» результати конкурсу, в якому вона перемогла. Хмельничан обурило, що колишня прес-секретар одіозного голови ОДА Василя Ядухи керуватиме закладом культури.

Колишнього директора художнього музею Ларису Чернову було звільнено з посади 19 червня. В управлінні з питань спільної власності територіальних громад та економічного розвитку виконавчого апарату облради пояснюють, що згідно закону, контракт з новим директором комунального закладу повинен бути підписаний впродовж двох місяців з дня оголошення конкурсу. Проте Ольга Долінська просить призначення відтермінувати.

«Призначення відбувається шляхом укладення контракту, проект розпорядження і контракт вже був готовий, але на нашу адресу надійшла заява від Ольги Долінської. Вона просить відтермінувати підписання з нею контракту, поки не будуть проведені перевірки цього закладу правоохоронними, контролюючими органами. Тобто вона не хоче стати керівником закладу, де можуть бути порушення законодавства», - пояснив начальник управління Віталій Шишко.

Як він зауважив, наразі перевірки ще не розпочалися, в управлінні вивчають питання про направлення звернень щодо їхнього проведення.

«До нас надійшли також звернення від різних громадських організацій на підтримку кандидатури Ольги Долінської, а також є звернення від керівників депутатських фракцій щодо того, що її недоречно призначати, зважаючи на колишню посаду», - додав Віталій Шишко.

Нагадаємо, 8 червня більшість членів комісії проголосувала за Ольгу Долінську, яка зараз працює головним спеціалістом управління культури, національностей, релігій та туризму облдержадміністрації. Загалом до участі у конкурсі було допущено трьох кандидатів: Ольгу Долінську, Ларису Чернову та Ігоря Петраша. До складу комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора увійшли: від громадських організацій Олег Сабій, Марина Шавиріна-Школяр, Сергій Шпаковський. Від Хмельницької обласної ради визначили таких депутатів: Миколу Моцного, Миколу Олицького та Артема Ромасюкова. За поданням музейних працівників до складу комісії увійшли В.Пажимський, Т.Смолій, К.Жданов.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую