ye-logo.v1.2

Досліджувати Кам’янець-Подільський приїдуть студенти-геологи з п’яти європейських країн

Суспільство 1947
Студенти проведуть геолого-геофізичні дослідження
Студенти проведуть геолого-геофізичні дослідження. Фото: з архіву

Вони вивчатимуть історичну спадщину міста на початку вересня.

У рамках фестивалю «Республіка» в Кам’янці-Подільському працюватиме міжнародна геолого-геофізична школа «Geoscience Field Camp in Ukraine-2017». Організатори фестивалю повідомили, що близько 20 студентів із Польщі, Угорщини, Румунії, Італії та України разом з європейськими та українськими фахівцями будуть на практиці застосовувати геофізичні методи у межах Старого міста та фортеці.

«Заплановано провести дослідження поблизу Ратуші і роботи в межах замку для встановлення залишків фундаментів споруд оборонного та релігійного характеру, які були втрачені під час війн. Також учасники школи спробують локалізувати дренажні канали, галереї, підземні ходи та іншу культурну спадщину, що була втрачена. Потенційно цікавим для досліджень є і Вірменський бастіон, який, швидше за все, також приховує не одну таємницю», – зазначили у міській раді.

Крім фестивалю «Республіка», партнерами і спонсорами школи стали: студенти Інституту геології Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Спілка геофізиків-розвідників (SEG) і норвезька геофізична компанія «TGS».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую