ye-logo.v1.2

Із честю та гідністю: на Хмельниччину близько 30 авіаторів повернулись із зони АТО 

Суспільство 5616

Упродовж дев'яти місяців бійці перебували у відрядженні.

Сьогодні, 22 червня, у військовій частині А3013, що знаходиться у селі Грузевиця Хмельницького району, урочисто зустрічали військовослужбовців. Близько 30 авіаторів ще з вересня минулого року виконували бойові завдання у складі 25 Окремої повітряно-десантної бригади Високомобільних десантних військ, у зоні АТО. На плацу частини їх чекали не тільки командири, а й рідні та близькі.

«Наразі понад 40% нашого особового складу перебуває в зоні АТО, - розповідає командир військової частини авіаційного складу ракетного озброєння та боєприпасів полковник Микола Сандул. - Наші хлопці були в трьох ротаціях зведеного загону повітряних сил України, служили в частинах сухопутних військ. Загалом в частині 70% особового складу пройшло через АТО на різних позиціях. Хлопці були розвідниками, мінометниками, практично всі сухопутні посади також в них відпрацьовані».

За словами полковника, серед хлопців, які сьогодні повернулись, один боєць поранений, ще один - отримав контузію. Загалом оцінює виконання завдання на досить хорошому рівні. Каже, що найвища оцінка для них — це те, що всі повернулись живі.

Рідні 9 місяців чекали на повернення захисників

Повернувся додому і старший солдат Дмитро Дем'янчук. В частині він служить з 2011 року, але у вересні минулого року вперше потрапив до зони АТО. Не заперечує, що було страшно.

Полковник Сандул привітав військових

«Звісно, моторошно було іти, ми ж усі люди, маємо здатність боятися. найстрашніший момент був тоді, коли вперше біля вуха пролетіли кулі. Спочатку не зрозумів навіть, а далі все "на автоматі" … спрацьовує інстинкт самозбереження, бо знаєш — вдома чекають. У планах — створити сім'ю», - зазначає солдат.

Усіх бійців нагородили за гарну службу

Розповідає, по українських військових стріляли, але дати відсіч бійцям забороняли. Каже, що ніяково було й стріляти, бо по-іншу сторону теж люди.

Про те, що бойовики вели обстріл, розповідає і прапорщик Євгеній Корольков. Постійні провокації були навіть у моменти перемир'я.

Чимало авіаторів уже не вперше були у зоні АТО

«Я вже 20 років проходжу службу і цій частині. У зоні АТО був 9 місяців, це перше моє відрядження. Минуло все добре, я багато чого згадав, навчився. У нас хороший і зібраний колектив, за кожного можна поручитися», - додає прапорщик.

Священик провів молебень та окропив хлопців

Зізнається, що найважче було бути далеко від рідних, а так, то все можна пережити. Вдома його чекали кохана дружина та двоє синів. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую