ye-logo.v1.2

В орендаря з Полонського району відібрали 4 гектари землі

Суспільство 1367
Землю повернуть у державну власність
Землю повернуть у державну власність. Фото: з архіву

Рішенням суду з ним розірвали договір оренди.

Договір оренди землі на території Новоселицької сільської ради, що у Полонському районі, визнали недійсним. Як повідомили у прес-службі обласної прокуратури, ще у 2006 році одне з товариств орендувало 4,1 гектарів землі, вартістю близько 150 тисяч гривень. Однак правоохоронці виявили порушення вимог законодавства при використанні сільськогосподарських угідь. Водночас, Полонська радержарміністрація теж з порушенням законів передала ці землі.

«Всупереч вимогам земельного законодавства (закони України "Про оренду землі", "Про оцінку земель" і "Про землеустрій"), укладення угоди відбувалось без обов’язкового затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель, яка повинна бути підставою для визначення орендної плати. За таких обставин розмір плати за користування землею був заниженим», – повідомив керівник місцевої прокуратури Іван Комар.

Пропозиції розробити нормативну грошову оцінку та привести розмір орендної плати у відповідність до законодавства орендар проігнорував, тому на нього подали до суду. Там договір оренди визнали недійсним, і тепер 4,1 гектарів земі підлягають поверненню у державну власність.
 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую