ye-logo.v1.2

Хмельничанам показали, як виглядатиме територія майбутнього Молодіжного парку

Суспільство 3020

Парк Молодіжний from Olena Dzhula on Vimeo.

Презентували концепцію на фестивалі «Green Fest».

Учора, 24 червня, Хмельницький святкував День молоді і розважався на фестивалі «Green Fest». В рамках заходу активісти громадської ініціативи «Proprostir», які займались розробкою проекту Молодіжного парку, презентували його концепцію. Хоча питання із виділенням земельної ділянки не вирішилось, у архітекторів уже готовий план того, як все має виглядати.

Отож, Молодіжний парк матиме кілька функціональних зон. Усі вони будуть облаштовані згідно стандартів. Залишиться парковка - зона «Урбан», але вона стане трохи зеленішою, додадуть ще сквер з лежаками і кафе.

«Між магістраллю та пляжем буде перехідна зона. Облаштуюють амфітеарт, тераси з гамаками, можна посадити сосни. Наступна зона, біля високих верб, - платформа для самовиреження. Мала сцена, спортивниний майданчик залишать там де є, тільки його оновлять - додадуть настільний теніс і вуличні тренажери. У центральна зоні буде дитячий майданчик інтегрований в ландшафт», - зазначає активістка «Proprostir» Олена Джула-Райфшнайдер.

За її словами, у зоні пляжу пропонують встановити лавочки, де можна спостерігати за заходом сонця. Також планують прогулянковий пірс, який матиме початок і кінець. Біля самого паркану облаштують відкриту зону із сценою, де відбуватимуться фестивалі. Коли їх не буде, то сцена ставатиме скеледромом.

Активісти презентували концепцію парку

Нагадаємо, що ідя створення Молодіжного парку на території міського пляжу, з'явилась ще у 2013 році. Тоді група активістів прийшла посадити дерева на зелену зону. Пізніше започаткували фестиваль «Green Fest», який мав би щоразу нагадувати містянам та чиновникам про необхідність облаштування території у парк.

На фестивалі показали, як вигладатиме парк 

Лише на початку 2017 року вдалося справу зрушити і у Хмельницькому провели громадські обговорення щодо парку. Потім 20 архітекторів з усієї України з'їхались на воркшоп і працювали над тим, яким має бути парк. На ювілейному і, як кажуть організатори, останньому «Green Fest», презентували концепцію майбутнього Молодіжного парку.

Читайте також: Фарби холі, бульбашки і пінна дискотека: як у Хмельницькому святкували ювілейний «Green Fest» 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую