ye-logo.v1.2

Де у Хмельницькому розмістять 24 «живі» скульптури

Суспільство 9253
Полюбуватися сімейством слонів можна на майдані Незалежності
Полюбуватися сімейством слонів можна на майдані Незалежності. Фото: автора

Їх усіх виготовили і привезли зі Львова.

Сьогодні на майдані Незалежності з’явилося сімейство зелених слонів. Це три фігури-топіарії, які відтепер радуватимуть і малих, і дорослих. Їх купили за 42,4 тисячі гривень з міського бюджету. Також на 14,6 тисяч гривень внесків від пайової участі купили шість фігур-топіарій – чотири кулі і два куби, які встановили біля кінотеатру імені Т. Шевченка. Але й це ще не все – зелені білки, дельфіни, слони, собаки, коні і навіть люди оселяться в парку імені М. Чекмана. Загалом – ще 15 різних фігур за 110 тисяч гривень.

Їх усіх виготовили і привезли зі Львова. Лучка Богдан, представник підприємства «Topiar», розповів, що у фігуах використані ялівці і декілька видів туї – це довговічні рослини, які не потребують особливого догляду. Їх потрібно буде лише поливати, стригти і час від часу підживлювати добривами. А робитимуть це місцеві комунальні підприємства: «Зеленбуд» і «Парки і сквери міста Хмельницького», адже саме вони взяли на баланс «живі» скульптури.

Представники компанії-виробника запевнили, що у парку Чекмана фігури розмістять уже до вечора.

Загалом на озеленення витратили 167 тисяч гривень.

У міській раді кажуть, що ці скульптури радуватимуть хмельничан та гостей міста не один рік, щоправда, за умови, якщо їх не зіпсують самі мешканці, або їх чотирилапі друзі. Однак зазначили, що для захисту від тваринок скульптури можливо естетично огородять.

У міській раді кажуть, ідея висадити у Хмельницькому топіарії виникла давно. І якщо жителі міста не пошкодять скульптури і збережуть цю красу, то цілком можливо, що в майбутньому таких елементів стане більше.

Скульптури розмістили у полі зору камер спостереження: на майдані Незажежності, біля кінотеатру імені Шевченка і в парку імені Чекмана. Фото: скрін з «google.maps»

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую