ye-logo.v1.2

На дорогах області планують встановити “розумні” світлофори

Суспільство 2431
"Розумні" світлофори можуть встановити на ділянках дороги, де найбільше ДТП
"Розумні" світлофори можуть встановити на ділянках дороги, де найбільше ДТП. Фото: kyiv.pravda.com.ua

Вони обладнані датчиками та програмним забезпеченням для вирівнювання інтенсивності руху.

 На Хмельниччині розглядають можливість впровадження пілотного проекту стосовно обладнання інтелектуальними світлофорами ділянок автомобільних доріг загального користування. Їх можуть встановити на шляхах, де спостерігається підвищений рівень дорожньо-транспортних пригод.

Про це йшлося на черговій нараді за участю представників департаменту економічного розвитку, промисловості та інфраструктури облдержадміністрації, ГУ Національної поліції в області, управління Укртрансбезпеки в області, Служби автомобільних доріг.

«Інтелектуальні світлофори використовуються для керування потоком та забезпечення безпеки руху. У таких пристроях традиційні світлофори обладнано датчиками та програмним забезпеченням для вирівнювання інтенсивності руху, захисту певних категорій учасників дорожнього руху, для контролю швидкісного режиму – для безпеки дорожнього руху, загалом», - зазначили в облдержадміністрації.

Ще одне важливе питання, порушене під час наради – встановлення додатково ще двох габаритно-вагових комплексів для контролю за вантажними перевезеннями в області. Т.в.о. заступника голови облдержадміністрації Олег Гуменний доручив відповідним підрозділам розробити основні положення обласної програми, спрямованої на забезпечення збереження доріг та безпеки дорожнього руху на Хмельниччині.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую