ye-logo.v1.2

Знову без свідків: у Хмельницькому перенесли розгляд справи смертельної ДТП за участі еколога Гуменюка

Кримінал 3117
Адвокати Гуменюка подали клопотання про заборону здійснювати відео та звукозапис представникам ЗМІ
Адвокати Гуменюка подали клопотання про заборону здійснювати відео та звукозапис представникам ЗМІ. Фото: автора

Представникам ЗМІ заборонили здійснювати відео та звукозапис.

Сьогодні, 26 червня, у Хмельницькому відбулося чергове судове засідання у справі начальника Держекоінспекції області, Віталія Гуменюка. На суді мали заслухати свідків. Натомість, жоден з очевидців ДТП трирічної давнини, під час якої загинула 81- річна Євгенія Слищук, не з'явився.

Від лютого місяця цього року у справі вже заслухали п'ять свідків, хоча їх проходить удвічі більше. Окрім того, адвокати еколога вимагали відводу судді Олега Антонюка й звинувачували його в упередженості. Через це у судовому процесі відбулась перерва майже у три місяці. Проте захисникам відмовили й головуючого не замінили.

На сьогоднішнє засідання знову не з'явились потерпілі — сини загиблої бабусі, - обоє працюють закордоном. Їх інтереси продовжує захищати адвокат. Віталій Гуменюк та його два захисники відвідують кожне і засідань.

Як виявилось у ході засідання, суду не було кого слухати, оскільки ніхто із решти заявлених свідків не з'явився. Натомість, прокурор запропонував перенести слухання, оскільки двоє свідків, таки пообіцяли прийти наступного разу.

“У нас справа на етапі допиту свідків, які на суд не з'явилися. Є підготовлений рапорт, у якому вказано, чому кожен із них не з'явився. Тому, вважаю, ми не можемо проводити судове засідання. Двоє свідків, по-можливості, у наступному засіданні зобов'язалися бути”, - зазначив прокурор Віктор Арсенюк.

Суддя переніс розгляд справи

Суддя Олег Антонюк погодився із пропозицією прокурора. Не заперечували її й захисники Гуменюка та братів Слищуків. Наступне судове засідання призначили на 24 липня.

Окрім того, адвокати Гуменюка подали клопотання, в якому вимагали у суду заборонити представникам ЗМІ робити відео та звукозаписи судових засідань. Аргументували це тим, що в одному із хмельницьких ЗМІ оприлюднили відео допитів свідків, що суд заборонив ще на першому засіданні у справі.

Прокурор каже, що на суд пообіцяли з'явитись ще двоє свідків

“Клопотання задовольнити на період з'ясування всіх обставин у цій справі. Звукозапис і відеозапис судового засідання призупинити”, - зазначив Олег Антонюк.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую