ye-logo.v1.2

Без світла, з побитими дахами та поваленими деревами: що наробила негода на Хмельниччині (ВІДЕООГЛЯД)

Суспільство 4465

35 населених пунктів знеструмлені.

Учора, 26 червня, близько 18.00 години на півдні Хмельницької області вирувала негода. Як повідомляють на сайті Камянець-Подільської міської ради, шквальний вітер та град руйнували все на своєму шляху і як наслідок - у місті  поламані дерева, підтоплені будівлі, зруйновані опори електромереж, понівечені автівки, зірвані дахи. Наслідки негоди продовжують усувати і сьогодні.

“Вже сьогодні вранці була проведена нарада з керівниками комунальних підприємств, під час якої було обговорено першочергові роботи. Працюватиме 14 бригад, роботу вони продовжать і на День Конституції, незважаючи на вихідний. Окрім того, усували наслідки негоди впродовж усієї ночі. Спершу було прибрано  дерева, які впали на проїжджу частину”, - йдеться у повідомленні.

Сьогодні працюватимуть над відновленням електропостачання, роботою ліфтів, яких на ранок не працювало близько п’ятдесяти, розчисткою дерев, які впали на автомобілі та ремонтом покрівель. Для того, щоб працювати оперативно, створили штаб, який збирає усю інформацію про ділянки, де є наслідки негоди.

Сильний вітер повалив дерева та стовпи.Фото: із Фейсбуку спільноти "Кам'янець-Подільський Онлайн"

“Внаслідок несприятливих метеоумов на території Хмельницької області знеструмлені 35 населених пунктів, пошкоджено 18 ліній  електропередач 10 кВ, повалено 70 дерев  на території Кам’янець-Подільського району та місті Кам’янець-Подільський. У Кам’янець-Подільському районі вітер зірвав 35 листів шиферу покрівлі загальноосвітньої школи у селі Княжпіль, 10 листів шиферу школи у селі Кам’янка та пошкодив 200 кв. м металопрофільного покриття покрівлі будівлі сільської ради у селі Кам’янка”, - звітують у ДСНС Хмельницької області.

Злива супроводжувалась градом. Фото: із Фейсбуку спільноти "Кам'янець-Подільський Онлайн"

Як повідомляє місцеве інтернет-видання Vdalo.info, інформації про постраждалих кам’янчан немає. У приймальне відділення звернулось двоє людей із незначними пошкодженнями рук, які отримали, коли закривали вікна.

Рятувальники ліквідовують наслідки зливи. Фото: km.dsns.gov.ua

Від негоди 26 і 27 червня окрім Хмельниччини постраждали ще Київська та  Черкаська області. Через повалене дерево, на Черкащині, загинула 18-річна дівчина. Про це повідомили у ДСНС України.

 

Град побив покрівлі будинків. Фото:www.dsns.gov.ua

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую