ye-logo.v1.2

У Хмельницькому значно збільшилася заборгованість по зарплаті

Економіка 2918
Борги по зарплаті у Хмельницькому зросли.
Борги по зарплаті у Хмельницькому зросли. . Фото: автора

Про це повідомили у Державній податковій інспекції.

За даними статистики, станом на 1 червня загальна сума заборгованості із заробітної плати по місту збільшилася, у порівнянні з попереднім місяцем, на 11,3% і становить 738, 6 тисячі гривень. Пояснюють це тим, що у переліку боржників з’явилося підприємство ТОВ «Октант-центр», із сумою боргу 75,0 тис. грн.

Середній розмір зарплати штатних працівників на підприємствах збільшився, у порівнянні з минулим роком, на 42,2 %, і становив у першому кварталі 5 209 грн.

За інформацією ДПІ у м. Хмельницькому, в результаті спільно вжитих заходів, протягом поточного періоду 2017 року укладено трудові договори з 2719 найманими працівниками та залучено до державної реєстрації, як суб'єктів господарської діяльності, 2422 громадянина.

У міській раді ж кажуть, що легалізація «тіньової праці», зайнятість та підвищення заробітної плати населення все ще залишаються найактуальнішими питаннями.

«Перевиконання бюджету міста від початку року становить 166, 2 млн грн – ці кошти отримує місто завдяки підприємствам, як головним платникам податків. На липневій сесії будемо ухвалювати уточнення до бюджету і перерозподіляти кошти на різні галузі», – зазначив під час зустрічі з підприємцями заступник міського голови Андрій Бондаренко.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую