ye-logo.v1.2

“Заговорено на любов”: у Хмельницькому нову поетичну збірку презентувала відома українська письменниця та сценарист

Культура 2960

Катерина Бабкіна виступила у книгарні “Є”.

Учора, 29 червня, у хмельницькій книгарні Є” нову поетичну збірку “Заговорено на любов” презентувала відома українська письменниця Катерина Бабкіна. Авторка є однією із найпомітніших постатей у сучасній українській літературі. У її доробку оповідання, повісті для дітей та роман. За сценарієм Катерини Бабкіної уже відзняли кілька фільмів.

Книжка “Заговорено на любов” - це десяте друковане видання авторки. Увійшли до неї тексти написані з 2012 по 2017 роки.

“Не всі поезії цього періоду увійшли до збірки, а тільки, ті які я обрала до теми. Я багато подорожую і вірші написані у різних країнах. Попри таку назву, книжка не про любов, як би хотілося, а, здебільшого, про війну. Оскільки тексти написані з 2012 року, то багато емоцій було пов'язано з подіями на Сході країни”, - розповідає Катерина Бабкіна.

Неодноразово письменниця їздила в зону АТО. Розповідає, що читала хлопцям свої вірші. Зовсім скоро проведе лекції для тих, хто повернувся з війни і хоче правильно і зрозуміло описати увесь свій пережитий досвід.

Презентація відбулась у книгарні "Є"

“Я займаюсь освітньою діяльністю і благочинністю. Читаю лекції та авторські курси, здебільшого для дорослих, але є й для дітей. Це курси про те, як писати. Незабаром проведу лекції, для тих, хто повернувся із АТО і хоче якісно виписати цей свій досвід”, - зазначає пані Катерина.

У збірці вірші не тільки про любов,а й про війну

Окрему сторінку у творчості Катерини Бабкіної займають оповідання для дітей. Серед них “Шапочка і кит” (присвячена дітям, які борються з онкологічними хворобами”, “Гарбузовий рік” (перша дитяча книжка авторки).

Катерина Бабкіна уже не вперше приїхала до Хмельницького

“Моя перша дитяча книжка “Гарбузовий рік” склалася із посту на Фейсбуці. Текст я надіслала своїй приятельці, директору дитячого видавництва. Як відповідь — менеджер видавництва надіслав мені угоду. Так оповідання склалася у повість про хлопчика, який стає на шлях усвідомленого дорослішання і прощається із якимось чарівним та міфічним світом”, - зізнається Катерина Бабкіна. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую