ye-logo.v1.2

Держрезерв позивається до Дунаєвецького хлібокомбінату на понад 60 млн грн

Економіка 4449
Фото: прес-служби відомства

Предмет позову – невиконання керівництвом підприємства розпорядження на переміщення матеріальних цінностей державного резерву, що знаходились ще з 2010 року на зберіганні комбінату.

60 197 424,66 грн, - саме на таку суму позивається до державного підприємства «Дунаєвецький КХП» Державне агентство резерву України. Про це повідомляє прес-служба відомства із посиланням на Голову Держрезерву Вадима Мосійчука.

За його словами, керівництво КХП порушує всі можливі законодавчі норми, перешкоджає представникам Держрезерву потрапити на територію підприємства для проведення аналізу зерна, а також вступає в змову з іншими учасниками ринку, тим само унеможливлюючи реалізацію цього зерна.

«По даній ситуації ми неодноразово зверталися до керівництва МінАПК, якому зараз підпорядковано підприємство. Жодної реакції чи відповіді від міністерства ми не отримали й досі, саме тому вирішення даного питання переносимо в судову площину. До суду звернулись з позовом щодо переміщення зерна на одне з наших підприємств, а також щодо накладання штрафних санкцій на Дунаєвецький КХП згідно Закону України «Про державний матеріальний резерв» в розмірі понад 60 млн. грн. Всі дії керівництва підприємства, що призвели до виникнення такої ситуації, ми вважаємо безвідповідальними, неприпустимими, та такими, що шкодять іміджеві державних підприємств в цілому, а також кваліфікуємо їх як перешкоджання роботі Держагентства», - йдеться у повідомленні. 

Вади Мосійчук також нагадав, що у 2016 році Держрезерв намагався реалізувати згадувані 12 тисяч тон зерна на аукціоні. Серед учасників аукціону був і Дунаєвецький КХП. Однак членами тендерного комітету аукціон було визнано таким, що не відбувся, через підозру участі у змові учасників аукціону з метою отримання мінімальної ціни.

«По аналогічним лотам в ході аукціону вартість піднялась на понад 220%, по цьому ж лоту – лише на 0,2%. Це й стало підставою для того, аби члени тендерного комітету відмінили торги. Держрезерв кваліфікує це як актиконкурентні узгоджені дії, тому й окрім суду звернувся до правоохоронних органів та до Антимонопольного комітету України з проханням відкрити кримінальне провадження щодо шахрайських дій учасників аукціону та їх попередньої змови», - додає Голова Держрезерву.

Довідково. Одним із пріоритетних напрямків роботи Держагентства резерву України по наповненню бюджету є претензійно-позовна робота щодо порушників операцій з матеріальними цінностями державного резерву. Так, впродовж 2016 року в судовому порядку на користь Держрезерву було виграно судів на загальну суму 48 485 886,99 грн. За півроку 2017-го – 4 521 941 707,89 грн. Загалом, у 2017 році Держрезерв планує повернути ще понад 70 226 436,50 грн. Після виконання рішень суду відповідачами, всі кошти підуть на всеоб‘ємне накопичення матеріальних цінностей без додаткових державних асигнувань.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую