ye-logo.v1.2

У Хмельницькому майже півтора мільйона гривень розділили на 17 громадських проектів

Суспільство 2103
З міського бюджету виділяли 1 мільйон 400 тисяч гривень
З міського бюджету виділяли 1 мільйон 400 тисяч гривень. Фото: автора

Визначили переможців конкурсу мікропроектів з покращення міста.

У травні цього року хмельницька міська рада оголосила конкурс з визначення одержувачів бюджетних коштів за програмою «Громадські ініціативи». Згідно з його умовами, усі охочі могли подати власний мікропроект щодо покращення Хмельницького, і отримати до 100 тисяч гривень допомоги від міської ради (75% від передбаченої вартості), у разі перемоги.

Вже за місяць конкурсна комісія отримала 40 заявок з пропозиціями зробити капітальні ремонти дитячих майданчиків, допомогти з фінансуванням молодіжних просторів і центрів допомоги соціально незабезпеченим, створити електронну реєстратуру дитячої поліклініки, інноваційний комютерний комплекс у школі №19, мурал, 3-D путівник і багато іншого.

Але у першому турі, який відбувся 30 червня, 9 проектів комісія відхилила через невідповіднівсть умовам конкурсу, а ще 13 – відправила на доопрацювання.

Кожного з розробників проектів комісія заслухала окремо

Сьогодні ж, 5 липня, конкурсна комісія засідала вдруге. Упродовж трьох годин розробники по черзі пояснювали, чому саме їхній проект так потрібен місту, а члени комісії, після уточнюючих запитань, одразу ж голосували. Бали виставляли за 9-ма критеріями.

Після розгляду усіх проектів, члени комісії підрахували середній бал по кожному з них і за результатами рейтингової оцінки оголосили 17 переможців.

Конкурсна комісія складалася з 13 осіб

Відтак, до кінця року у місті повинні з’явитися: соціальні послуги особам, які звільняються з місць позбавлення волі; підтримка грудного вигодовування у міській дитячій лікарні; навчальні семінари для лікарів та пацієнтів; 3-D путівник; скейт-борд фігура «Мінірампа»; мурал по вулиці Курчатова і багато іншого. Загалом – 17 мікропроектів на загальну суму 1 мільйон 335 тисяч 531 гривень.

За умовами конкурсу, мікропроекти-переможці мають бути реалізовані упродовж поточного бюджетного року самими ж розробниками

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую