ye-logo.v1.2

Одинадцять мільйонів гривень потрібно на утеплення будинків у Хмельницькому

Економіка 3696
Будинок по вулиці Нижня Берегова вже утеплили з однієї сторони і найближчим часом утеплять з іншої.
Будинок по вулиці Нижня Берегова вже утеплили з однієї сторони і найближчим часом утеплять з іншої. . Фото: автора

Цьогоріч з міської казни було виділено 5,5 мільйонів гривень на утеплення багатоквартирних житлових будинків.

Але виявилося що цього недостатньо.

Програма енергоефективності та термомодернізації багатоквартирних житлових будинків міста Хмельницького на 2016-2020 роки передбачає, що половину суми витрат та відсотки по кредиту оплачує міська рада та держава, а іншу – жителі будинку. Якщо у будинку створене ОСББ, то відшкодування по програмі буде 30:70, де більшу частину компенсує державний та міський бюджети.

Начальник управління ЖКГ Василь Новачок повідомив, що до вже виділеної суми буде додано ще 4,8 мільйони гривень. За ці кошти в обласному центрі буде утеплено три будинки – Зарічанська, 44 /1, Зарічанська, 52 та Петра Болбачани, 3/2.

«Наразі оголошений тендер. До понеділка, 10 липня, будуть відомі результати. За дві-три неділі підрядники повинні приступити до утеплення обраних будинків. Термін виконання робіт – 2-3 місяці», - розповів заступник начальника ЖКГ Володимир Путін.

За словами Володимира Васильовича, очікують своєї черги на утеплення жителі ще семи будинків у Хмельницького. Аби провести усі необхідні роботи потрібно ще 11 мільйонів гривень.

Скористалися Програмою енергоефективності в обласному центрі жителі вже семи будинків, два з яких знаходяться на фінальній стадії завершення. Мешканці будинку по вулиці Степана Бандери, 9, що був утепленим першим, вже відчули результати діє програми.

Голова ОСББ «Юлія» Любов Матковська, яка була ініціатором утеплення будинку по вулиці Степана Бандери, 9 розповіла, що дителі будинку задоволені, а за опалювальний сезон 2017 року люди заощадили 30% тепла.  

Керівник ГО «Рада голів ОСББ м. Хмельницький» Богдан Малінський вважає дану програму знахідкою для хмельничан. «Дана програма не нова, але вона довго не давала ніяких результатів. Коли рада голів ОСББ ініціювала створення комісії, яка відредагувала усі умови, усе почало діяти. Ми опрацювали програми сусідніх областей і виділивши найкращі моменти, створили Програму енергоефективності та термомодернізації багатоквартирних житлових будинків міста Хмельницького на 2016-2020 роки. Вона однозначно діє. Сподіваємося, що все більше хмельничан скористається цією можливістю», - розповів Богдан Маліновський.

До речі, хмельничани, які бажають здійснити модернізацію багатоповерхового будинку необхідно звернутися в управління ЖКГ (вул. Проскурівська, 1. Тел.: 79-57-65)

Надія Свінціцька.

Фото автора. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую