ye-logo.v1.2

«Стародавній Меджибіж» відміняється. Усі – на «Старкон фест»

Суспільство 8944
«Стародавній Меджибіж» планують провести наступного року
«Стародавній Меджибіж» планують провести наступного року. Фото: автора

У Меджибожі на День Незалежності відбудеться лише фестиваль байкерів.

Напередодні Дня Незалежності України, у старовинному замку «Білий Лебідь» традиційно відбувався міжнародний фестиваль середньовічної культури «Стародавній Меджибіж». Упродовж багатьох років його організовували Костянтин Пархоменко і Юрій Даценко, однак цього року вони заявили, що фестивалю в Меджибожі не буде, натомість – організують новий у Старокостянтинові.

«Фестиваль у Старокостянтинів перенесли через те, що, по-перше, замок у Меджибожі зараз успішно відновлюєтся, і нам не хотілося впиратися носом у будівельний кран. А по-друге, нам цікаво розкрутити ще одне місце. Бо коли перші роки робили "Стародавній меджибіж", було складно пояснити людям, де це і що це. Але за 10 років Меджибіж відвідало близько 100 тисяч людей, і замок отримав частку відомості. Те ж саме зі Старокостянтиновом. Я коли розказую людям, що черговий фестиваль відбудеться там, усі пиють, де його там проводити.Тобто про замок Острозьких люди взагалі не знають. А крім нього у місті є ще старовинний костел, так звана оборонна вежа, млин… Так що під час фестивалю, місцеві екскурсоводи однозначно будуть проводити екскурсії», – розповів один з організаторів Юрій Даценко.

Щодо програми середньовічного фестивалю у Старокостянтинові, вона буде такою ж – запеклі лицарські бої плюс виступи українськх і зарубіжних гуртів.

«Наші фестивалі відрізняються тим, що крім лицарської частини є ще й музична. Бо три дні поспіль дивитися середньовічні бої теж не дуже цікаво. Тому для дітей і дорослих організуємо ще багато забавок: будуть танці, стрільба з луків і арбалетів, гончарство, різноманітні майстер-класи, ямарок, і смачна автентична кухня», – поділився співорганізатор фестивалю Костянтин Пархоменко.

Також відомо, що на «Старкон фест» приїдуть представники лицарських клубів зі всієї України, а також з Білорусі, Молдови та інших країн. Крім того, організатори ведуть перемовини з майбутнім хедлайнером. Казати, хто це, покищо не хочуть, та запевняють, що гурт – легенда українського рок-н-ролу з більш ніж 30-літньою історією (назва складається з двох слів). Юрій Даценко навіть пожартував, що виступ цього гурту стане найгучнішою подією у Старокостянтинові, після взяття палацу турками.

«Старкон фест» відбудеться у замку князів Острозьких. Фото: uatravel.org

«Для багатьох хмельничан доброю традицією стало на День Незалежності приїздити на фестиваль до Меджибожа. Але приїхати на ту ж дату тільки у Старокостянтинів можна запросто. Тим більше, що наступного року ми плануємо провести їх обидва – і "Стародавній Меджибіж", і "Старкон фест". Просто з одного фестивалю буде два», – пояснив Костянтин Пархоменко.

Фестиваль «Старкон фест» у Старокостянтинові вдбудеться 25-27 серпня у замку князів Острозьких. Квитки на нього можна буде придбати на місці за ціною 150 гривень (на 1 день) і 400 гривень (на 3 дні).

Програму фестивалю і інформацію про те, як туди доїхати і де жити, організатори розмістять на офіційній сторінці фестивалю у «Facebook».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую