ye-logo.v1.2

На присадибній ділянці хмельничанки «насіялося» майже три сотні кущів маку

Кримінал 1701
Жінка стверджує, що мак насіявся сам
Жінка стверджує, що мак насіявся сам. Фото: palese.by

Усі кущі – доглянуті і гарно оброблені.

Насадження маку хмельницькі поліцейські виявили вчора, 11 липня, на присадибній ділянці по вулиці Північній. У секторі комунікації обласної поліції повідомили, що загалом правоохоронці викорчували 290 кущів нарковмісної рослини.

«60-річна власниця господарства стверджує, що мак насіявся сам і вона збиралася його знищити, але нібито не встигла. Але те, що рослини були доглянуті, говорить про інше», – зазначили у поліції.

Вилучений мак правоохоронці направили на експертизу, а за фактом злочину відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 «Посів або вирощування снотворного маку чи конопель» Кримінального кодексу України. Тепер жінці може загрожувати штраф у розмірі від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

У поліції нагадують, що з 1 червня по 28 вересня в області триває практичний етап оперативно-профілактичної операції «Мак», метою якої є виявлення та знищення нелегальних посівів нарковмісних рослин маку та конопель, а також перекриття каналів надходження цих рослин до споживачів наркотиків. Тож поліцейські закликають громадян не бути байдужими і повідомляти про відомі насадження нарковмісних рослин, а також факти виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів за телефоном «102», або звертатися до найближчих відділів чи відділень поліції.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую