ye-logo.v1.2

Хмельницькі велосипедистки здобули бронзу на чемпіонаті України

Спорт 1921
Чемпіонат України відбувався на околицях Львова
Чемпіонат України відбувався на околицях Львова. Фото: adm-km.gov.ua

Жіноча збірна області змагалася у багатоденній гонці.

З 5 по 9 липня збірна команда області взяла участь у чемпіонаті України з велоспорту на шосе. Чотири дні на околицях Львова Христина Радіонова, Вікторія Мельничук, Вероніка Шуть і Ніна Грузевич змагалися у багатоденній гонці та гонці вгору.

Про це повідомили на сайті Хмельницької облдержадміністрації.

Так, у перший день змагань дівчата проїхали командний пролог з п’ятим часом. На другому етапі у груповій гонці наміри хмельничан поборотися за медалі продемонструвала Христина: зі стокілометровою дистанцією вона впоралась четвертою.

А на третьому етапі багатоденної гонки розіграли ще й медалі чемпіонату України у гонці вгору. Найближчою до п’єдесталу була Христина Радіонова – шосте місце. Вероніка Шуть приїхала тринадцятою, Ніна Грузевич – п’ятнадцятою, Вікторія Мельничук – двадцятою. З таким результатом наші спортсменки у командному заліку в цьому виді стали другими.

У груповій гонці четвертого дня змагань свій вклад в успіх команди зробила Ніна Грузевич. Цього разу вона фінішувала найвище – на сьомій позиції, тоді як партнерки по команді – у другому десятку. На останньому етапі Христина фінішувала дев’ятою, Ніна – десятою, Вероніка – шістнадцятою, а Вікторія – дев’ятнадцятою.

На третьому етапі змагань команда Хмельницької області змагалася ще у гонці вгору. Фото: adm-km.gov.ua

У підсумку, в особистому заліку багатоденної гонки спортсменки області розташувались наступним чином:

  • 10 місце – Христина Радіонова,
  • 11 місце – Ніна Грузевич,
  • 14 місце – Вероніка Шуть,
  • 17 місце – Вікторія Мельничук.

Однак, цього вистачило, щоб команда Хмельницької області стала бронзовим призером чемпіонату України серед жінок. Попереду – тільки команди Миколаївської та Львівської областей.

З чемпіонату України велосипедистки з Хмельницької області привезли бронзу. Фото: adm-km.gov.ua

В облдержадміністрації також зазначили, що після завершення змагань Ніна Грузевич і Христина Радіонова вилетіли до Швейцарії. Там вони візьмуть участь у тренувальному таборі для перспективних спортсменів, організованому Всесвітнім союзом велосипедистів (UCI), що триватиме до вересня поточного року.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую