ye-logo.v1.2

Канадські військові розглядають можливість навчати водолазів у Кам’янці-Подільському

Суспільство 2525
Канадський посадовець відвідав Центр розмінування
Канадський посадовець відвідав Центр розмінування. Фото: mil.gov.ua

Триває співпраця між військами Канади й України.

 У Центрі розмінування, що Кам’янці-Подільському, військові інструктори з Канади ймовірно готуватимуть фахівців водолазної справи. Про це під час візиту повідомив Командувач Сухопутних військ Збройних сил Канади генерал-лейтенант Пол Винник, йдеться на сайті Міноборони.

Канадський посадовець відвідав Центр розмінування Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України 15 липня. Начальник Центру розмінування полковник Володимир Родіков проінформував його про діяльність, структуру й призначення військової частини, розповів про напрямки пошуку та знешкодження саморобних вибухових пристроїв, а також досвід роботи військових саперів з саморобними вибуховими пристроями.

Іноземці перевірили хід проведення занять, які тривають у рамках «Багатонаціональної тренувальної групи — Україна», поспілкувались з українськими та канадськими військовослужбовцями. Командувач Сухопутних військ ЗС Канади також повідомив, що його зацікавила можливість подальшої співпраці у напрямку підготовки фахівців водолазної справи.

Іноземці перевірили хід проведення занять, які тривають у рамках «Багатонаціональної тренувальної групи — Україна»

«Наша співпраця є взаємовигідною, адже представники обох країн вчаться один в одного. Під час спілкування з канадськими інструкторами я дізнався, що вони вражені ентузіазмом своїх українських колег, а також їхнім бойовим досвідом. Хочу наголосити, що ми й самі навчаємося в українських військовослужбовців», — зазначив під час візиту генерал-лейтенант Пол Винник.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую