ye-logo.v1.2

На Хмельниччині посадовцю загрожує тюрма через 2 комбайни

Кримінал 2198
Гроші виличули у рамках провадження
Гроші виличули у рамках провадження. Фото: khmel.gp.gov.ua

Держвиконавця затримали на хабарі.

 Реалізовуючи арештоване майно, начальник районного відділу державної виконавчої служби погорів на 3,5 тисячі доларів хабара. Як повідомили в прокуратурі, ці гроші посадовець вимагав за створення умов на прилюдних торгах.

Держвиконавця затримали під час отримання неправомірної вигоди 15 липня. Правоохоронці встановили, що районним відділом державної виконавчої служби реалізовувалось арештоване майно - 2 комбайни, які перебували на зберіганні у місцевого мешканця. Під час проведення прилюдних торгів зберігач майна мав намір їх викупити. Техніка була виставлена на торги, однак, через високу вартість, бажаючих їх придбати не знайшлось.

«Перед проведенням повторних торгів, начальник відділу державної виконавчої служби поставив вимогу особі, яка зберігала майно та хотіла його придбати, передати йому 3,5 тисячі доларів США неправомірної вигоди, обіцяючи не зупиняти торги. В іншому випадку посадовець погрожував зняти вказане майно із торгів та передати на зберігання іншій особі», - повідомили у прес-службі прокуратури.

Після одержання частини обумовленої суми хабара в розмірі 52 тисячі гривень підозрюваного затримали, а кошти вилучили. Загалом сума одержаної неправомірної вигоди склала 65 тисячі гривень.

За вказаним фактом слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в області здійснюється досудове розслідування за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України (одержання службовою особою неправомірної вигоди для себе, за вчинення в інтересах того, хто надає неправомірну вигоду будь-якої дії з використанням наданого їй службового становища, поєднане з вимаганням неправомірної вигоди). Затриманому уже оголошено про підозру у вчиненні вказаного злочину та наразі вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую