ye-logo.v1.2

Оновлені білети та автівки з відеореєстраторами: які новації чекають майбутніх водіїв

Суспільство 3780
 Автівки обладнали відеореєстраторами
Автівки обладнали відеореєстраторами. Фото: автора

Усі охочі можуть перевірити свої знання правил дорожнього руху на сайті МВС України.

Уже з 1 липня майбутні водії складають іспит за новими екзаменаційними питання з правил дорожнього руху (далі ПДР). У регіональному сервісному центрі МВС в Хмельницькій області кажуть, тепер у білетах немає не зрозумілих і двозначних завдань, а питання відповідатимуть категорії, на яку претендує студент.

“Не буде заплутаних завдань. Раніше білети були розроблені на листочках і розділені на білет №1, № 2 і т.д., у кожному було по 20 питань. Білети можна було завчити, в когось спрацьовувала зорова пам'ять. В оновлених таке не можливо. Питання відповідатимуть категорії посвідчення водія. Наприклад, у водія категорії “В” не буде питань про керування автобусом чи вантажівкою. Як і раніше, буде 20 завдань і 20 хвилин часу”, - розповідає повідний консультант-адміністратор сервісного центру Анатолій Дузяк.

За його словами, кожен громадянин, незалежно від того, має він посвідчення водія, чи ні, може перевірити свої знання ПДР у регіональному сервісному центрі МВС в Хмельницькій області. Послуга безкоштовна. Також, пройти тести можна в режимі онлайн на сайті Головного сервісного центру МВС України.

У сервісному центрі МВС розповіли про нововведення

“Для того, щоб уникнути всякий хитрощів під час здачі іспиту, у класах ведеться відеоспостереження. Окрім того, до кінця року плануємо облаштувати відеокамерами усі автомобілі, в який приймають практичний іспит та в яких проводять навчання”, - додав Анатолій Леонідович.

Знання ПДР можна перевірити у сервісному центрі в робочий час

Як повідомив викладач школи “ІН Авто” Віктор Приймак, у кожному навчальному автомобілі їх автошколи уже встановлений відеореєстратор. Таким чином, відслідковують успішність студента і паналізують невдачі.

“Ми можемо переглядати процес практичного водіння і звертати увагу на якісь помилки, бачимо, де людина відстає. У кінці кожного навчального дня всі файли записуються у систему комп'ютера”, - зазначив Віктор Миколайович. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую