ye-logo.v1.2

Як зняти кіно без грошей, і що з ним робити далі: хмельничанин презентував дебютний фільм і поділився секретами

Культура 4421
Хмельничани першими побачили цей фільм
Хмельничани першими побачили цей фільм. Фото: автора

Хлопець каже, що можливо все, головне захотіти.

У Хмельницькому сьогодні, 23 липня, відбувся допрем’єрний показ короткометражного фільму «Довкола кіно». Презентували 10-хвилинний фільм у книгарні «Є» усім охочим молодий режисер, наш земляк, Олександр Шеремета та актор головної ролі Василь Сливчик.

За словами режисера, мета заходу найперше не презентувати фільм, а поділитися досвідом для тих, хто може і хоче піти таким шляхом. Свою ж стрічку він оцінює як «контрольну роботу у 5-му класі». Каже, що в планах робити кіно, яким буде задоволений він сам.

Як поділився Олександр, найбільше зусиль і часу займають не самі зйомки, а лише підготовка до них: написання сценарію, пошук акторів, обладнання. Знімали фільм близько двох місяців, за цей час неодноразово траплялися курйози, і з акторами, і з апаратурою. Режисер називає свій фільм безбюджетним, хоч і додає, що витратив на нього 15 тисяч гривень власних коштів. Це здебільшого витрати на оренду якісної техніки для освітлення і звуку. За його словами, можна зняти хороший фільм навіть на телефон, не витративши жодної гривні.

У фільмі велику увагу звернули на кольори

Щодо самого фільму – це комедія, довжиною у 10 хвилин про режисера, який хоче знімати власне кіно. Короткометражку зняли спеціально для фестивалю-конкурсу «Де кіно». Для цього її скоротили до 7 хвилин, вирізавши деякі сцени.

Для Олександра цей фільм - початок втілення мрії

«Я з дитинства мріяв знімати кіно, уявляв різні сцени з солдатиками, але боявся. Є така магія кіно, наче його роблять казкові звірятка. Насправді, це робота, як і будь-де», - каже Олександр.

У планах у молодого режисера вже є декілька стрічок. А про те, чи оцінили фільм «Довкола кіно» на конкурсі, стане відомо лише в кінці серпня. Сам фестиваль відбудеться у вересні.

Виконавець головної ролі підтримує режисера у всьому

Довідково. Олександр Шеремета — режисер, продюсер, сценарист та композитор. Є автором музичного супроводу поетичного спектаклю «Інверсія», який саме закінчив Всеукраїнський тур 15-ма містами нашої Батьківщини. У всіх творчих доробках у сферах: кіно, композиції, графіки, є самоучкою.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую