ye-logo.v1.2

У Кам’янці-Подільському створять арт-майданчик із дерев’яними скульптурами

Культура 2481
Кожна дерев
Кожна дерев'яна фігура стане окремим лотом аукціону. Фото: parkkyivrus.com

У дереві втілять образи кам’янецьких ремісників.

 Мініатюрний парк скульптур у рамках нового фестивалю «Поділля Woodcraft» створять У Кам’янці-Подільському. Дійство заплановане на 7-17 серпня, на території житлового комплексу «Нова Будова».

Як повідомили в міській раді, фест передбачає відродження образів майстрів ремісничих цехів, що діяли в Кам’янці. Кожен зі скульпторів-учасників обере та відвторить у дереві, висотою 2,5 метра образи годинникарів, гончарів, каменярів, лучників, стельмахів, ткачів чи представників інших професій, що відповідають історичним даним.

До участі запрошені відомі в Україні скульптори з Кам'янця-Подільського, Рівного, Калуша, Івано-Франківська. Формат заходу передбачає speed carving – швидку різьбу. 12 серпня протягом 2-3 годин майстри вирізатимуть роботи меншого розміру (до одного метра), що стане справжнім видовищем для відвідувачів фесту. Кожна дерев’яна фігура стане окремим лотом аукціону, кошти з якого будуть направлені на благодійність.

Також у програмі заходу – мистецькі майстер-класи з ковальства і кераміки, до яких будуть залучені всі бажаючі гості фестивалю.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую