ye-logo.v1.2

«Афера на мільйони»: підозрювана в шахрайстві хмельницька базарниця проведе під вартою ще два місяці

Кримінал 5314
Суд продовжив тримання під вартою ще на 2 місяці
Суд продовжив тримання під вартою ще на 2 місяці. Фото: автора

Жінка вже майже рік сидить у СІЗО.

 З новими клопотаннями у Хмельницькому міськрайонному суді продовжили розглядати справу Юлії Богонос, яку підозрюють у шахрайстві на суму 40 мільйонів гривень. Чергове засідання відбулось сьогодні, 24 липня.

Прокурор Анна Котик продовжила зачитувати обвинувальний акт, проте знову не завершила. 15 сторінок забрали близько години часу судового розгляду. Загалом у документі налічується більше 70 сторінок.

Як йдеться в обвинувальному акті, Юлія Богонос під приводом позики отримала гроші від сусідів, друзів, колег та знайомих, користуючись авторитетом платоспроможного підприємця, діючи з умислом, не планувала гроші повертати. Аби підтримувати довірливі стосунки з позичальниками, жінка віддавала періодично невеликі суми. Гроші їй давали особисто в руки або через картку банку. Декому вона залишала боргову розписку. Серед потерпілих є такі, кому Богонос, згідно обвинувачення, заборгувала більше 6 мільйонів гривень.

Юлія Богонос не задоволена складом суду

Адвокат підсудної обурився, що йому не дозволили вкотре зачитати клопотання про відвід прокурора, яку він підозрює у змові зі слідчим. Про відвід головуючого судді Андрія Місінкевича хотіла заявити і пані Юлія, але передумала, заявивши, що звертатиметься до Вищої ради правосуддя.

Прокурор просила продовжити запобіжний захід

Оскільки 29 липня збігає термін запобіжного заходу, прокурор просила продовжити перебування під вартою, зважаючи на ризики, що підсудна може переховуватись чи впливати на свідків. Попри заперечення захисту, суд продовжив термін перебування Юлії Богонос під вартою до 21 вересня. Наступне засідання у справі відбудеться вже у вересні.

Нагадаємо, хмельничанку Юлію Богонос підозрюють у тому, що вона позичала у колег-базарників, знайомих та друзів гроші на суму понад 40 мільйонів гривень. Загалом до поліції звернулося 25 потерпілих, однак як вони самі кажуть, насправді таких людей, яким підозрювана винна чималі суми, набагато більше. Жінка ж заперечує свою причетність до шахрайств. Їй загрожує до 12 років позбавлення волі.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую