ye-logo.v1.2

У Хмельницькому районі незаконно передали землю для будівництва автомобільно-сервісного центру

Суспільство 1655
Земельну ділянку площею 2,23 гектара передали в користування ще у 2007 році
Земельну ділянку площею 2,23 гектара передали в користування ще у 2007 році . Фото: portal.lviv.ua

Суд зобов’язав повернути ділянку державі.

 Землі, розташовані за межами населених пунктів на території Шумовецької сільської ради Хмельницького району, незаконно передали в оренду одному з товариств.

Як повідомили у прокуратурі, земельну ділянку площею 2,23 гектара передали в користування ще у 2007 році на підставі розпорядження Хмельницької районної державної адміністрації. Частину цих земель, змінивши їх цільове призначення, передано суб’єкту господарювання для будівництва автомобільно-сервісного центру.

«Водночас передача ділянки загальною вартістю понад 1 млн. грн. відбулась з порушення вимог законодавства», - повідомив керівник місцевої прокуратури Валерій Заяц.

Правоохоронці зауважили, що укладення угоди відбувалось без обов’язкового затвердження технічної документації з нормативної грошової оцінки земель, її розмір визначено невірно. Відтак вказане стало причиною заниження орендної плати за договором.

«Окрім цього, змінюючи цільове призначення земельної ділянки із земель сільськогосподарського призначення в землі промисловості, транспорту, зв’язку, енергетики, оборони та іншого призначення, райдержадміністрація діяла поза межами повноважень, передбачених чинним законодавством», - додають у прокуратурі.

Прокуратура звернулась до суду з вимогами визнати вказане розпорядження райдержадміністрації незаконними та скасувати, а договір оренди землі – недійсним.

Рішенням господарського суду Хмельницької області позов задоволено. Таким чином, земельна ділянка вартість більше 1 млн. грн. підлягає поверненню у володіння та користування держави.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую