ye-logo.v1.2

У Волочиському районі приватна агрофірма незаконно користувалася майже 200 гектарами землі навчального закладу

Суспільство 2219
Землю віддали у платне користування
Землю віддали у платне користування . Фото: corruptua.org

Ділянку використовують для збирання урожаю та отримання прибутку.

 Факти незаконного використання приватним агровиробником земель навчального закладу виявила Городоцька місцева прокуратура. У порушення вимог законодавства у Волочиському районі земельна ділянка, вартістю понад 6,7 мільйона гривень, фактично використовується приватним суб’єктом господарювання для вирощування сільськогосподарських культур, збирання урожаю та отримання прибутку.

«Навчальному закладу належить близько 200 га землі, розташованої за межами населених пунктів Дзеленецької сільської ради Волочиського району. На підставі договору підряду, укладеного у серпні 2016 року, 195 га землі, що надавалась закладу для дослідницьких та навчальних цілей, ним передано у платне користування одного із товариств», - повідомили в прокуратурі.

Як зазначають правоохоронці, насправді так приховано оренду землі, яка відповідно до вимог Земельного кодексу України повинна оформлятись відповідним договором за результатами проведення земельних торгів та за погодженням із уповноваженим органом виконавчої влади.

Місцева прокуратура звернулась до суду з вимогами про визнання вказаного договору недійсним та звільнення незаконним користувачем земельної ділянки закладу освіти. Позов прокурора перебуває на розгляді у господарському суді Хмельницької області.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую