ye-logo.v1.2

На Хмельниччині стали менше розлучатися

Суспільство 1901
На Хмельниччині 16% одружених пар розривають свої відносини
На Хмельниччині 16% одружених пар розривають свої відносини. Фото: credo.pro

А от одружуватися - більше.

У Хмельницькій області зростає кількість шлюбів і зменшується кількість розлучень. Про це свідчать статистичні дані за 2017 рік, які оприлюднила начальник Управління державної реєстрації у Хмельницькій області Світлана Лисюк.

За її словами, за шість місяців поточного року на Хмельниччині одружилося 3212 пар, що на 246 більше, ніж за відповідний період минулого року. А щодо розлучень, то їх фіксують менше. «За шість місяців 2017 року їх зареєстровано 519. Це на 31 розлучення менше ніж у 2016 році. Це позитивна тенденція», - каже Світлана Станіславівна.

Загалом на Хмельниччині 16% одружених пар розривають свої відносини. На думку психолога Лілії Вороніної є три основні причини розлучень.

«По-перше, сім'ї стали частіше розпадатися через війну на Донбасі: наші бійці повертаються із зони бойових дій з порушеною психікою та фізичними каліцтвами, а для їхніх дружин часто це непосильна ноша. По-друге, зростання цін на все порушує усталений бюджет сімей і частіше призводить до побутових конфліктів і, як наслідок — до розлучень. По-третє, через обставини в країні часто виникають ситуації, в яких один з подружжя хоче переїхати жити в інше місто або навіть країну, а другий до цього не готовий», - розповіла психолог Лілія Вороніна для «Сьогодні».

Надія Свінціцька. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую