ye-logo.v1.2

Хмельницькі депутати розглянуть механізм визнання бійців-добровольців АТО

Суспільство 1502
Добровольці отримають спеціальний статус
Добровольці отримають спеціальний статус. Фото: з архіву

Питання винесуть на розгляд сесії.

Хмельничани, які воювали у зоні АТО, але не входили до складу офіційних силових структур, зможуть отримати статус "бійців-добровольців АТО". Відповідне рішення ухвалили на засіданні виконавчого комітету та винесли питання на розгляд сесії.

«Буде визначено механізм визнання осіб, з числа мешканців міста Хмельницького, які перебували або перебувають у складі добровольчих формувань, що були утворені або самоорганізувались для захисту незалежності, суверенітету, територіальної цілісності України, але в подальшому не ввійшли до складу Збройних Сил України, Міністерства внутрішніх справ України, Національної гвардії України та інших утворених відповідно до законів України військових формувань і правоохоронних органів», - повідомили у міській раді.

«На сьогодні такі бійці не мають змоги оформити статус учасників бойових дій та отримувати державні пільги, тому ми хочемо на місцевому рівні підтримати таких хмельничан», – говорить заступник міського голови Андрій Бондаренко.

Як зазначається, розглядатиме присвоєння статусу «бійців-добровольців АТО» спеціальна комісія за затвердженим Порядком. Кожен заявник має надати довідку керівника добровольчого формування, письмові свідчення не менше як двох свідків з числа осіб, які разом з такою особою брали участь в антитерористичній операції та отримали статус учасника бойових дій, або інваліда війни, або учасника війни. Може також надати інші матеріали, які засвідчують безпосередню участь у бойових діях на сході України (фото-, відеофіксація).

Подібні рішення вже були прийняті у Києві, Дніпрі, Житомирі та інших містах. Чи отримуватимуть статус "бійців-добровольців АТО" у Хмельницькому визначатимуться депутати на сесії.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую