ye-logo.v1.2

У Хмельницькій міській раді заспівали гімн США

Суспільство 2494
Представники міст сподіваються на подальшу співпрацю, не лише у культурній, а й в економічнійсферах
Представники міст сподіваються на подальшу співпрацю, не лише у культурній, а й в економічнійсферах. Фото: автора

Муніципальний хор виконав «The Star-Spangled Banner» на честь приїзду делегації з Америки.

Сьогодні, 2 серпня, виповнилося 30 років з дня підписання побратимської Угоди між Хмельницьким і містом Модесто із сонячної Каліфорнії. Тоді, у 1987 році її підписали мер Модесто Пеггі Менсінгер і голова хмельницького виконкому Іван Бухал.

Колишній мер наголосив, що ініціаторами зародження побратимських відносин між містами були саме американці.

«Тоді я був у партії комуністів, але бачив свою посаду не у тому, щоб якусь політичну лінію проводити. Я бачив, який цікавий Хмельницький, які тут цікаві люди… Я хотів змінити щось на краще, тому погодився і дав відповідь на лист, який прийшов із Модесто. Обидва міста були тоді закритими, тому подружитися і обмінятися досвідом було цікаво і корисно для всіх», – розповів Іван Бухал.

 

Сьогодні виповнилося 30 років дружби між Хмельницьким і Модесто. На фото ліворуч – момент підписання угоди. Фото: Хмельницької міської ради

На жаль, пані Мессінгер не дожила до наших днів, тож американську делегацію очолила президент правління Міжнародної організації міст-побратимів міста Модесто Едріан Харрел.

«Дуже рада бути сьогодні у Хмельницькому. Для нас це особливе місто, адже воно найперший наш побратим. Ми дуже раді, що упродовж 30 років нам вдалося підтримувати ці відносини і ми й надалі хочемо зміцнювати нашу дружбу», – поділилася Едріан Харрел.

На зустрічі делегацій хмельницький хор виконав гімни України і США.

Що цікаво, у 1987 році на знак дружби мери міст Пеггі Менсінгер і Іван Бухал посадили у парку культури і відпочинку імені М. Чекмана дуб – символ міста Модесто. А до 30-ї річниці хмельницька міська влада встановила навколо дерева спеціальну пам’ятну огоржу.

 

Це дерево знаходиться у кінці алеї, як йти від білого мосту до сцени парку Імені М. Чекмана.

Нагадаємо, що спеціально до 30-ї річниці святкування побратимської угоди між містами, у Хмельницькому відбудеться фестиваль «Арт-місто». Вже о 17:00 годині на Майдані Незалежності відбудуться виступи музичних і танцювальних колективів, брейк-данс батли, скейтбордінг, мокрі війни, велогонки для дітей і багато призів.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую