ye-logo.v1.2

Він хотів бути зварювальником і знайти хорошу дівчину, але 5 серпня його поховали

Суспільство 10163
24-річний Володимир Швець (у чорній шапці, з правого боку) загинув під Волновахою в ніч з 3 на 4 серпня.
24-річний Володимир Швець (у чорній шапці, з правого боку) загинув під Волновахою в ніч з 3 на 4 серпня. . Фото: Фото: зі сторінки Володимира Швеця у соцмережах

Володимира Швеця, військового-контрактника поховали у селі Підлісний Олексинець на Городоччині.

Володимиру Швецю було 24 роки, які він відсвяткував 1 травня, коли приїхав у відпустку з війни. Служити пішов за контрактом у січні 2017 року, як зазначають односельчани, через скрутне матеріальне становище сім’ї, у якій хлопець був фактично годувальником. Мати та три сестрички, бо батько з ними не проживав, чекали його вдома, у Слобідці Олексинецькій, що на Городоччині. Але замість сина та брата дочекалися лише звістки про його смерть, яку принесли представники Городоцького військового комісаріату 4 серпня з самого ранку.

У довідці про смерть офіційною причиною вказана гостра крововтрата. Вогнепальна осколкова вибухова травма з розтрощенням грудної клітини та живота. Товариші кажуть – підірвався на гарматі. Сталося це у селі Миколаїв під Волновахою, що на Донеччині.

Поховали Володимира Швеця наступного ж дня після того, як дізналися про смерть. У сільській раді пояснюють – сильна спека і тіло «було не в тому стані, щоб відкладати поховання».

«Похованнями переймалася сільська рада, бо сім’я має такий соціальний статус, що не могла забезпечити похорони. У сім’ї окрім Володі було ще троє дівчат», – розповідає сільська голова Ірина Трофімова.

А ще напередодні ввечері він спілкувався зі своїм товаришем Дмитром по телефону. Хлопець каже, спілкувалися досить довго, Володя був веселим, говорив за життя…

Володимир (крайній справа) з друзями 

Односельчани хлопця знають як дуже доброго і спокійного, кажуть сім’я зі складними життєвими обставинами, але хлопець виріс «на очах», ходив у місцеву школу, потім подався в училище, а після закінчення їздив на заробітки.

«Завжди при зустрічі з мамою, вона хвалилася, що Володя то грубку переставив, то плитку виклав, старається допомогти», – згадує класний керівник Володимира Галина Горецька.

Галина Йосипівна каже – такі діти бувають рідко. У неї в класі, зізнається, було два дуже тихеньким хлопчики і ось сьогодні один із них сильно хворіє, а другого уже похоронили. Друзі ж кажуть – Володя був дуже товариським, звідки б він не приїхав, усі до нього приходили в гості.

«Коли був випускний вечір, ми усі писали собі у майбутнє записки, складали у коробочку і через десять років, а це мало бути наступного року, мали їх відкривати і читати. Коли я дізналася про смерть Володі, не витримала і відкрила ту коробку, вийняла його записку. Він написав «Хочу бути зварювальником і щоб мені трапилася хороша дівчина». Йому було тоді 15 років, а він про це думав! Він завжди посміхався, був дуже добрячим», – крізь сльози згадує класна керівничка.

Володимира Швеця похоронила на місцевому кладовищі.

Нагадаємо, 4 серпня Кам’янчани попрощалися із загиблим на сході Ростиславом Доброшинським

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую