ye-logo.v1.2

ФОТОФАКТ: У Хмельницькому встановлюють пам’ятник Героям Небесної сотні

Суспільство 5936
На остаточне встановлення пам"ятника потрібно ще деякий час.
На остаточне встановлення пам"ятника потрібно ще деякий час.

Щоправда, коли відбудеться урочисте відкриття не знають і досі.

У Хмельницькому, на місці колишнього пам'ятника Затонському, зараз встановлюють - Небесній Сотні. Хоча, чи відкриють його на День Незалежності, як планували, поки невідомо, адже за словами заступника міського голови Андрія Бондаренка, на проведення усіх робіт потрібен ще деякий час.

"Ми поки не анонсуємо точну дату його відкриття. Зробимо це після того, як будемо бачити точний фронт роботи і знатимемо чи зможемо ми точно його відкрити на День Незалежності, чи ні", - зізнається Андрій Бондаренко. 

За його словами, пам’ятник треба встановити, забетонувати і усе це має застигнути, а на це потрібен час. Далі на нього треба покласти плитку, закінчити благоустрій території.

Але навіть якщо його відкриють у найближчі дні, роботи із благоустрою території ще будуть продовжуватися.

«Для того, щоб закінчити всі роботи «під нуль» потрібно ще уточнити проектно-кошторисну документацію. Адже ми взяли під благоустрій більшу територію, ніж планували», – каже Андрій Бондаренко.

Кошторисна вартість, яка зараз уточнюється буде трохи менше 4 мільйонів 400 тисяч гривень. 

"Окрім запланованих раніше робіт, буде зроблено додатковий обсяг - це площа навколо пам'ятника, хоча планувалося облагородити лише частинку території, додаткові елементи пам'ятника, а саме  обличчя, яких у першому варіанті макету не було і надпис", - повідомив Андрій Бондаренко.

Проект пам'ятника затвердили у жовтні 2014 року

Нагадаємо, конкурс на кращий пам’ятник героям Небесної сотні тривав понад півроку. Обирали серед 10 робіт. За його підсумками у жовтні 2014 року журі шляхом таємного голосування визначилося із кращою роботою. Також враховувались думки хмельничан, їх вони залишали у книзі відгуків. Автори-переможці - два відомих художники та скульптори Роман Албул та нині вже покійний Микола Мазур.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую