ye-logo.v1.2

На прийом до прокурора області… з труною (ФОТО+ВІДЕО)

Суспільство 6677

Василь Гандзюк вкотре намагається довести, що в Дунаївцях працює шкідливе виробництво, а правоохоронці дають йому «відписки».

Сьогодні під прокуратуру Хмельницької області принесли труну. «Ми виставили макет труни, який символізує, що в нас від того хімічного виробництва хворіють люди», - пояснив громадський активіст з Дунаєвець Василь Гандзюк, який 22 серпня прийшов на прийом до прокурора області Олег Синишина.

На роботу заводу з виробництва спіненого стиролу дунаєвчани скаржаться вже 9 років. Василь Гандзюк демонструє лист за підписом заступника голови Хмельницької облдержадміністрації Володимира Кальніченка датований 20 лютим цього року. В ньому зазначено, що дозвіл на викиди забруднюючих речовин це підприємство не отримувало. Натомість є інший лист – з Дунаєвецького відділу поліції, в якому зазначено, що такий дозвіл у забув був. Його видали на період 2010-2015 років. Перевіркою обсягів викидів приватним підприємством «Екосфера», завод віднесли до третьої групи, а тому термін дії дозволу на викиди є необмеженим.

За словами Василя Петровича, він звертався у поліцію, аби йому надали копію висновку тої перевірки. І отримав від дунаєвецьких правоохоронців відповідь. «Мені порекомендували звернутися до «Екосфери» - підприємство, яке розташоване в Макіївці Донецької області на окупованій території», - зазначив пан Гандзюк.

Прокурор області прийняв активістів. Щоправда, без камер та журналістів. Після чого вже під запис на відео зустрівся з Гандзюком перший заступник керівника Кам'янець-Подільської місцевої прокуратури Юрій Вятровський. Він зауважив, що прокуратура направить лист до Міністерства екології та охорони природного середовища з приводу встановлення категорії підприємства та наявності дозвільних документів. Ще один лист, як зазначив Юрій Анатолійович, буде направлений до головного поліцейського області Миколи Семенишина, аби той призначив службове розслідування щодо роботи дунаєвецьких правоохоронців.

Заява Василя Гандзюка прокурору області після того, як дунаєвецькі правоохоронці порекомендували активісту "пошукати" результати замірів обсягу викидів на окупованій території Донецької області.

Нагадаємо, у липні цього року на сесії Хмельницької обласної ради Василь Гандзюк під час розгляду депутатського запиту стосовно ситуації у Дунаївцях, заявив: «Якщо ви не приймете жодного рішення, ми пустимо питання на самоплив – ми його (завод – прим.авт.) просто спалимо!».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую