ye-logo.v1.2

Другий день фестивалю «Respublica»: танці, фарби холі і повітряні кулі

Культура 3109
Фестиваль продовжився у суботу, 2 вересня
Фестиваль продовжився у суботу, 2 вересня. Фото: автора

Гурти виступали, як за годинником.

Другий день «RespublicaFest-2017» стартував… вчасно. Для фестивалів це рідкість, тому організаторам потрібно віддати належне. Адже порівняно із першим фестивальним днем, коли на біс могли виступити лише хед-лайнери, а повторний вихід «Хамерман Знищує Віруси» взагалі назвали напівлегальним, другого дня скандувати назви улюблених гуртів можна було досхочу. І більшість таки виходило на біс.

Та й фестивальників удень було помітно більше: на головній сцені – вп’ятеро. Вінничани «Spaсe of Variations» розкачали публіку одразу, і після їх виступу навіть підлога на сцені була сірою від пилу. Також багато хто чекав на білорусів «Дай Дарогу!», які виступали третіми. Адже в натовпі то тут, то там були люди з футболками, написами на тілі і наклейками з назвою гурту.

Та найбільшою несподіванкою став виступ «Detach». На останній пісні до них приєднався вокаліст зі «Spaсe of Variations», і хлопці, які стояли під сценою, познімали футболки і розкручували їх над головами. Було дуже видовищно.

 

У другий день фестивалю вже ніхто не «розкачувався», і перші гурти публіка примала як хедлайнерів.

Ще однією несподіванкою стала поява, майже нізвідки, двох повітряних куль. Вони виринули раптово з-за головної сцени і їх навіть не одразу помітили, бо вся увага була прикована до того, що відбувалося на сцені.

Сфотографувати кулі, чи себе на їх фоні встигли мабуть усі, хто в це час був на валах.

 

В цей час на арт-дворі Лео Мантіса слухали сидячи на карематах.

Порівняно з головною сценою на арт-дворі було спокійніше, але не менш атмосферно. Особливо, коли на сцену вийшли «The Вйо». Незважаючи на те, як щільно стояла публіка, у натовпі «змійкою» водили хороводи, а його учасники давали усім «п’ять». Мирослав Кувалдін, фронтмен гурту «The Вйо», навіть попросив передати усім, кого не було, яка приємна атмосфера там панувала. Передаємо: було просто неймовірно!

Хвилі українського реггі докотилися до всіх.

На «RespublicaFest-2017» не був запланований фестиваль фарб холі, але враження складалося, що він таки відбувся. Жовто-синьо-зелено-помаранчеві відвідувачі влаштували собі свято самостійно.

 

Другий фестивальний день був дуже кольоровим.

На виступі «Антохи МС» фанати не могли повторити його акробатичні трюки, але танцювали не гірше.

На головній сцені одними з останніх виступили «Антитіла». «Смотри в меня в упор», «Танцюй, «Бери своє», «БудуВуду», «Люди як кораблі»… Тарас Тополя виконував «хіти», які знали і підспівували усі.

Гурт «Антитіла» почав і закінчив виступ піснею «Танцюй». Але усі танцювали від початку і до кінця їхнього виступу.

А на арт-дворі другий фестивальний день закрили «Vivien Mort» піснею «Пташечка».

Цього дня на «RespublicaFest» виступили: «Me-Nots», «Spaсe of Variations», «Дай Дарогу!», «Detach», «Порнофильмы», «Антитіла», «Рэспублика Палина» (головна сцена); «Small Depo», «Krobak», «Leo Mantis», «The Вйо», «Антоха MS», «Vivien Mort» (арт-двір); «Педаль Достоевского», «IGNEA», «DASH», «Sectorial», «AXC и МЗС», «Злые морозы» (тунель). А на сцені біля ратуші відбулися брейкденс батли, хіп-хоп, виступи місцевих гуртів, а також гуртів «СТЕП» і «БУДУ».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую