ye-logo.v1.2

Хмельницького патрульного, який “погорів” на хабарництві, взяли під варту

Кримінал 2483
Патрульний за два неповних роки служби в лавах поліції «погорів» і на хабарництві, і на незаконному збуті підакцизних товарів
Патрульний за два неповних роки служби в лавах поліції «погорів» і на хабарництві, і на незаконному збуті підакцизних товарів. Фото: www.npu.gov.ua

Про це йдеться в ухвалі Хмельницького міськрайонного суду.

Ще у п'ятницю, 15 вересня, Хмельницький міськрайонний суд виніс ухвалу щодо інспектора патрульної поліції, якого підозрюють у хабарництві. Як повідомили у суді, поліцейському Андрію Тихому обрали міру запобіжного заходу тримання під вартою до 6 листопада із можливістю внести заставу 48 тисяч гривень.

Нагадаємо, патрульного “на гарячому” затримали 13 вересня. Під час отримання 1 тисячі гривень у приватної підприємці. Ці кошти жінка мала надавати йому щомісця за не створення перешкод у здійсненні підприємницької діяльності.

“До правоохоронців надійшло звернення місцевої мешканки, яка скаржилася на протиправні дії працівника патрульної поліції. Жінка-власниця торгівельної точки пояснила, що поліцейський вимагає з неї щомісячну суму грошей за свої «послуги кришування». Обласна прокуратура розпочала кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України”, - йдеться у повідомленні Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України.

Крім корупційних дій, з'ясувалось, 35-річний поліцейський (колишній працівник органів державної податкової служби в АР Крим) оформляв адміністративні протоколи за порушення правил торгівлі підакцизними товарами (які в подальшому підлягали конфіскації згідно з рішенням суду), інспектор патрульної поліції передавав вилучене майно іншим підприємцям та змушував його збувати.

За цим фактом прокуратура теж розпочала кримінальне провадження – частиною 1 статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) КК України.

“Чергову суму «відсотків» – тисячу гривень – поліцейський хотів отримати на банківську картку, для чого надав заявниці її реквізити. Під час зняття коштів у банкоматі старший лейтенант патрульної поліції був затриманий. Йому загрожує позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна”, - додають правоохоронці.

Читайте також: У поліції прокоментували затримання патрульного
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую