ye-logo.v1.2

Суди за «підземку»: перше остаточне рішення – повернути приміщення місту

Суспільство 2754
Міська рада виграла суд ті чекає, коли виконавча служба поверне місту нежитлові приміщення підземки
Міська рада виграла суд ті чекає, коли виконавча служба поверне місту нежитлові приміщення підземки. Фото: з архіву редакції

Вчора суд виніс рішення – повернути нежитлові приміщення у підземному переході у власність міста.

Міська рада виграла касаційну скаргу по виселенню ТОВ «Либідь» із нежитлових приміщень підземного переходу. Тепер виконавча служба має виконати це рішення і виселити ТОВ «Либідь» із нежитлових приміщень.

У міській раді кажуть, у товариства не продовжений договір оренди, тому вони мають звільнити приміщення. А щодо магазинів і підприємців, які там здійснюють свою діяльність, зазначають, що спочатку треба з’ясувати на яких умовах там все працює.

«Поки що, має бути виконано рішення, щоб повернути приміщення у комунальну власність. Тоді ми зможемо внести їх у перелік вільних приміщень і оголосити конкурс. Але спочатку треба з’ясувати у якому статусі там знаходяться ці торгові точки, чи це підприємці, чи вони комусь платять, і кому саме», – пояснив Андрій Бондаренко.

Але є «Але». І не одне.

Зараз в судах перебуває справа, за позовом ТОВ Либідь проти Хмельницької міської ради. Либідь оскаржує свідоцтво на право власності міської ради на ці приміщення. Зараз у цій ситуації обидві сторони очікують на третє рішення суду, адже перший суд місто виграло, але апеляцію програло. Поки що очікують рішення касаційного господарського суду.

Ще одне «Але», а точніше справа, яка перебуває в судах за позовом прокуратури – це скасування договору купівлі-продажу ТОВ «Либідь» цих нежитлових приміщень. Першу інстанцію прокуратура програла, але зараз, за словами Андрія Бондаренка, готують апеляційну скаргу, а поки що залишається чекати коли виконавча служба виконає рішення суду і поверне місту нежитлові приміщення у підземному переході.

Варто зазначити, що у міській раді поки не говорять про те, що якщо суд Тов Либідь виграє суд у справі про право власності на підземку, а а прокуратура доб'ється скасування договору купівлі-продажу нежитлових приміщень, то вони теоретично можуть залишитися нічийними. Але то тільки припущення, а поки що чекаємо рішення судів.  

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую