ye-logo.v1.2

На Хмельниччині 43-річний чоловік звинувачує хірурга у халатності, лікар каже - це шантаж

Здоров'я 8330
Фото: mx.depositphotos.com

Головне звинувачення - лікар залишив у тілі хворого тампони, які згнили.

У свої 43 роки Володимир Левій із села Хотьківці Красилівського району пережив не одну операцію. Та остання, третя, досі суттєво дає про себе знати, каже чоловік. Влітку 2016 йому видалили жовчний міхур. Спочатку все було добре, але згодом, за його словами, рана почала гноїтися. Хворий регулярно приходив на повторні обстеження до хірурга Хмельницької обласної лікарні Анатолія Суходолі, який його оперував. Хірург, у свою чергу, переконує: з чоловіком все в порядку.

“Після операції мені поставили три дренажі, два з них забрали через 10 днів, а третій, той що у животі, залишили. Але воно все одно, щось було не те, бо рана не гоїлась. Натомість, у ній набирався гній. Лікар казав, що це через цукровий діабет усе так  довго заживає. Через якийсь час у мене забився дренаж. Я вирішив його прочистити і випадково витягнув нитки від бинта. Тоді я відразу ж, знову поїхав до Суходолі у Хмельницький”, - розповідає пан Володимир.

За його словами, хірург тоді привів його у перев'язувальну і вже інший лікар, без анестезії, вирвав із рани чотири тампони. Пан Володимир каже, просив вколоти знеболювальне, бо дуже страшний біль був, проте цього не зробили. 

З часом, згадує чоловік, біль стих, навіть рана перестала сочитись, але на осінь симптоми повернулись. Хворий знову поїхав на консультацію до Анатолія Суходолі, той зробив якийсь надріз і відпустив додому, хоча пацієнт просив "просвітити" черево. Лікар у свою чергу запевняв, що все добре і в тому нема потреби.

“Хірург Анатолій Суходоля на обстеженні йому щоразу казав, що все добре. А потім нам, родичам, сказав про страшний діагноз — лейкосаркома. Наявність хвороби пішли перевірити в онкодиспансері. Там діагноз не підтвердили”, - розповідає родичка Оксана Левій.

Пані Оксана, віднедавна, згідно із дорученням, представляє інтереси Володимира Левія. Документ підписали офіційно у місцевій сільській раді. 

В надії на допомогу поїхали до райлікарні у Красилів. Там чоловіка направили на МРТ. Хворий каже, на обстежені виявив чужорідне тіло у черевній порожнині. Через це, 12 вересня, Володимир вирішив звернувся із заявою до красилівської поліції. Справу взялися розслідувати правоохоронці.

“Володю поклали в районну лікарню. Оглядали його й інші лікарі, радили їхати на операцію назад, у Хмельницький. Проте наш родич категорично проти. Лиш кілька днів він пробув на стаціонарі, а в понеділок його виписали. Зараз він удома. Володя сказав, що більше нікуди не поїде, бо йому одна дорога - до Суходолі", - додає родичка Оксана.

Слова рідних підтверджує хворий. Каже, інші лікарі не хочуть його прооперувати, бо дізнались у чому справа, а назад до Хмельницького він - ні ногою.

“Мене й досі болить. Часом піднімається температура, дружина дасть якісь антибіотики. Чекаю, а чого — не знаю. Куди мені іти? І лишати все шкода, бо в мене ж діти", - зізнається Володимир Левій.

У свою чергу, лікар Анатолій Суходоля ситуацію коментує не дуже охоче. 

"Немає ніякої проблеми медичної. Є людина, яка до цього пацієнта не має стосунку і займається відвертим шантажем. Я не розумію для чого. Пацієнт живий і здоровий, випадково пішов на комп'ютер (МРТ), комп'ютер діагноз не ставить”- стверджує хірург.

Розповідати будь-які деталі Анатолій Іванович відмовся, каже, у всьому розберуться правоохоронці.

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую