ye-logo.v1.2

Позачергова сесія облради – одне питання про розвиток п’яти новостворених громад (запис ефіру)

Політика 4588
На мигулому засіданні сесії не вистачило голосів для прийняття змін до перспективного плану.
На мигулому засіданні сесії не вистачило голосів для прийняття змін до перспективного плану. . Фото: автора

Сьогодні депутати спробують прийняти зміни до перспективного плану розвитку територій, яке «завалили» на минулому засіданні сесії.

Позачергове засідання сесії Хмельницької обласної ради розпочнеться о 12 годин сьогодні, 10 жовтня.

На минулому засіданні депутати не прийняли зміни до перспективного плану формування територій громад Хмельниччини. Хоча це питання підтримали всі комісії, крім однієї. Минулого тижня, депутатська комісія облради з питань децентралізації, регіонального розвитку та комунальної власності, опрацювала всі пропозиції та поправки.

За словами голови ради Михайла Загородного, схвалення рішення про внесення змін до проекту перспективного плану має важливе значення для подальшого функціонування дванадцяти об’єднаних територіальних громад.

У семи громадах вже призначені перші місцеві вибори 29 жовтня цього року, а п’ять ОТГ чекають аналогічного рішення ЦВК на грудень поточного року.

«Ці зміни потрібно подати на затвердження Кабінету Міністрів України для врахування фінансування вказаних громад у Державному бюджеті України з метою отримання прямих міжбюджетних відносин, що передбачено Бюджетним кодексом України для об’єднаних територіальних громад, утворених відповідно до перспективного плану», – пояснив Михайло Загородний.
 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую