ye-logo.v1.2

Хто з нардепів від Хмельниччини підтримав скасування депутатської недоторканності

Політика 3440
Тепер Конституційний суд має надати свої висновки, чи не суперечать законпроекти Основому Закону
Тепер Конституційний суд має надати свої висновки, чи не суперечать законпроекти Основому Закону. Фото: kurs.if.ua

Верховна Рада відправить два законопроекти до Конституційного суду України.

Сьогодні, 19 жовтня, парламент підтримав законопроекти, які тепер направлять до Конституційного суду України, який має дати відповідь – чи відповідають вони Основному Закону країни. Обидва стосуються скасування депутатської недоторканності.

За законопроект №6773/П, ініціаторами якого виступили чимало нардепів, проголосували 328 депутатів. Ним передбачено першу та третю статті 80 Конституції України виключити, а залишити лише статтю: «Народні депутати України не несуть юридичної відповідальності за результати голосування або висловлювання у парламенті та його органах, за винятком відповідальності за образу чи наклеп». Це ж передбачає й президентський законопроект №7203/П, який підтримали 336 депутатів. Відмінність – депутатський набирає чинності з дня опублікування. Президентський - з 1 січня 2020 року.

Як голосували нардепи від Хмельниччини? Роман Мацола, Сергій Мельник, Володимир Мельниченко, Андрій Шинькович (всі з фракції «Блок Петра Порошенка), Олександр Ксенжук («Народний фронт»), Олександр Герега (позафракційний) та Сергій Лабазюк («Воля народу») натиснули на кнопку «За», як за президентський законопроект, так і депутатський. А ось Віктор Бондар («Відродження»), згідно даних на сайті Верховної Ради України, був відсутнім під час голосування як за законопроект №7203/П, так і за №6773/П.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Останні оголошення
  Так  Ні, дякую