ye-logo.v1.2

У Білогір'ї школярі три тижні на канікулах через холод в класах

Суспільство 2145
Школярі три тижні сиділи на канікулах
Школярі три тижні сиділи на канікулах. Фото: http://integracioneducativaugm.blogspot.com

Підрядник не встиг виконати заплановані роботи з реконструкції системи опалення.

У Білогір'ї учні єдиної в селищі школи, три тижні на вимушених канікулах. Все через те, що підрядник в строки не виконав роботи з реконструкції системи опалення.

Про це сайту "Є" повідомив читач під час прямого ефіру. Однак, за словами начальника відділу освіти, молоді та спорту Білогірської РДА Ольги Баранчук, така ситуація і справді була, але з понеділка, 20 листопада, навчальний процес повністю відновлять.

«Дітей відправили на канікули 27 жовтня. Позавчора школу почали прогрівати, а вчора розпочали навчання одинадцятикласники. У понеділок вся школа працюватиме. Загалом у НВК навчається 640 учнів. Усі пропущені заняття будуть відпрацьовані, програми будуть виконані, ситуація під особливим контролем адміністрації школи», - розповіла Ольга Василівна.

За її словами кошти на реконструкцію системи опалення Білогірської НВК виділили з обласного бюджету, це майже півтора мільйона гривень. Коли в червні гроші надійшли на рахунок, замовили проектно-кошторисну документацію. Підрядника обирали через систему ProZorro. Процедура звершилась 2 серпня і переможцем стало хмельницьке підприємство, з ним підписали договір на проведення реконструкції системи опалення.

«Ще в серпні підрядник завіз матеріали, але потім дуже довго роботи не починались. Коли вже почали, - трохи зволікали. Вони зобов'язалися до 1 жовтня завершити реконструкцію. Але цього не зробили, а надіслали нам лист з проханням продовжити термін до 15 жовтня, оскільки в підвальному приміщенні для них не дуже комфортні умови для роботи. Ми ніби й зрозуміли їх, дали такий дозвіл. Тим більше, до початку опалювального сезону, ніби й встигали. Прийшло 15 жовтня, а вони так і не виконали робіт»,- зазначила Ольга Баранчук.

Пані Ольга додає, що з підприємством розплачувалися згідно з актами виконаних робіт своєчасно. Але, на думку керівниці, підрядник не зовсім добросовісно віднісся до їх виконання. До якості робіт у відділі освіти претензій немає.

«З 15 жовтня за кожен прострочений день підприємство, згідно з умовами договору, сплатить штраф. Зекономили ми бюджетні кошти – 100 тисяч гривень. Але з термінами не вклалися», - розповідає Ольга Василівна. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую