ye-logo.v1.2

У Хмельницькому День Гідності та Свободи відзначили подвійним покладанням квітів та молитвою

Суспільство 2656
У Хмельницькому День Гідності та Свободи відзначили покладанням квітів до пам
У Хмельницькому День Гідності та Свободи відзначили покладанням квітів до пам'ятника героям Небесної Сотні , гімном та спільною молитвою. Фото: автора

У вівторок, 21 листопада, українці відзначають одне з нових, але знакових свят в історії України - День Гідності та Свободи.

Свято відзначається щороку згідно з указом Президента 13 листопада 2014 року і встановлено на честь початку цього дня двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

Сьогодні, 21 листопада, у Хмельницькому з нагоди відзначення четвертої річниці початку Революції Гідності, представники родин Героїв Небесної сотні, активісти революції та просто небайдужі хмелиничани прийшли до пам’ятника героям Небесної Сотні, щоб вшанувати загиблих майданівців спільною молитвою та покладанням квітів. І зробили це аж двічі.

Зранку, о 10 годині вшанувати пам'ять до тих, хто віддав своє життя заради майбутнього нашої держави, до фотогалереї Пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО що на Майдані Незалежності прийшли керівники обласної влади, силових структур та інших установ і відомств міста і області.

  

З нагоди Дня Гідності та Свободи громадськість Хмельницького поклала квіти до фотогалереї Пам’яті Героїв Небесної Сотні та учасників АТО що на Майдані Незалежності. Фото: www.adm.km.ua

А вже о 16:00 відбувся ще один мітинг та покладання квітів до пам’ятника Героям Небесної Сотні, що на вулиці Героїв Майдану. Цього разу вшанувати пам'ять, у супроводі оркестру, прийшли представники міської влади з мером на чолі, духовенство та хмельничани.

На мітинг прийшло близько 200 людей.

Представники духовенства провели панахиду за загиблими Героями.

У Хмельницькому згадали тих, хто відійшов у вічність під час буремних подій Революції Гідності.

Ми завжди пам'ятатимемо імена наших героїв.

Довідка:

21 листопада 2013 року розпочались перші протестні акції української громадськості у відповідь на рішення тодішньої влади щодо припинення курсу на євроінтеграцію та скасування процесу підготовки до підписання Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом. Події розгорталися стрімко і драматично – від мирних зібрань студентства – до масових мітингів, палаючих шин, "коктейлів Молотова" і бруківки, що стала зброєю в руках протестувальників. Але найтрагічнішим було те, що цього разу, на відміну від подій Помаранчевої революції, відстоюючи гідність та свободу, віддали свої життя 106 українців і ще понад 2 тис. отримали поранення.

Читайте також: Як змінилося громадянське суспільство (ПРЯМИЙ ЕФІР)

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую