ye-logo.v1.2

Виклик екстрених служб через СМС

3031
Фото: Голинко Тамара

З лютого в Хмельницькому виклик швидкої, рятувальників та міліції через СМС з мобільного стане можливим для людей із вадами слуху та мови

Таку комплексну послугу надаватимуть хмельничанам, які мають вади слуху чи мови. Вже складена база цих номерів телефонів «особливих» абонентів.
«У нашій базі трохи менше 1000 чоловік, - розповідає Юрій Донюк, завідуючий підстанціями Хмельницької міської станції швидкої допомоги. - Все буде в автоматичному режимі. Фельдшер відправлятиме у відповідь повідомлення, що виклик прийнятий, і у найближчий час бригада швидкої прибуде на місце. Трохи пізніше такі виклики прийматимемо і через електронну пошту».
За словами пана Донюка, це спільний проект, який вже діє у столиці — згодом долучаться й інші екстрені служби.
Як повідомив Ігор Цюзік, начальник центру пропаганди ГУ МНС України в Хмельницькій області, рятувальники поки чекають офіційної вказівки вищого керівництва. Нині приймають мовні виклики з мобільного, до речі, безкоштовні.
В міліції кажуть, що також працюють над цим проектом. Василь Птащук, начальник Хмельницького міського відділу міліції, обіцяє, що вже найближчим часом такою можливістю зможуть скористатися усі подоляни із певними особливостями слуху чи мови. Щойно послуга буде активована, кожному повідомлять про це через СМС-розсилку.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую