ye-logo.v1.2

Футзал. «Сокіл» - «Титан»: наздогнати, перегнати та вболівальників потішити (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Спорт 2424
Битва лідерів - Сокіл здобуває вольову перемогу над Титаном
Битва лідерів - Сокіл здобуває вольову перемогу над Титаном. Фото: автора

В українській «Екстра-лізі» знову змінився лідер. Хмельничани повернули собі перше місце.

Матчі 12 туру чемпіонату України з футзалу в найвищому дивізіоні розтягнулися на два дні. Але центральний поєдинок відбувся сьогодні, 10 грудня, в Хмельницькому. В гості до «Сокола», який посідав друге місце, приїхав «Титан» із Покровського, який очолював турнірне становище.

Про мотивацію команд на цей матч говорити, мабуть, буде зайвим. Адже такі поєдинки називають іграми не за три, а за шість очок. Утім, у вболівальників «Сокола» були певні застереження на цю гру. Адже головна четвірка команди – Хамдамов, Шеремета, Педяш та Лисенко лише повернулася зі стану збірної України, в складі якої 5-6 грудня в Харкові зіграли матчі проти збірної України. Чи вистачить сил гравцям «Сокола», щоб, як мінімум не програти матч «Титану». Відповідь мала дати сама гра.

У голкіпера "Сокола" Іллі Бакінського в матчі з "Титаном" було чимало роботи.

І початок матчу видався доволі нервовим для господарів. «Титанівці» потужно розпочали матч, «обклавши» ворота Іллі Бакінського ударами з різних відстаней. Утім, голкіпер «Сокола» відмінно справлявся з ударами суперника. Вже після матчу наставник хмельничан Роман Ковальчик пояснив гру своєї команди на початку матчу: «Ми 10 днів готувалися «розірваним» складом – половина була в збірній, інші – тут. Тому довго шукали свою гру».

Андрій Лисенко міг забивати ще в першому таймі.

Валерій Грицовець (з м’ячем) - авто першого голу в матчі.

Та ближче до середини першого тайму ситуація на майданчику змінилася. «Сокіл» поступово перехоплював ініціативу та створював моменти біля воріт Андрія Мельника. Здавалося, що ось-ось і хмельничани відкриють рахунок у матчі. Але… забили покровці – відзначився Валерій Грицовець.

Дмитро Камеко, головний тренер "Титана".

Пропустивши гол, хмельничани кинулися відіграватися. Але «розмочити» рахунок ніяк не вдавалося. А на останній хвилині матчу хороші нагоди відзначитися мали гравці обох клубів. Спочатку Єрьомін пробив з метрів чотирьох повз ворота хмельничан, а за секунду до перерви Хамдамов не влучив у рамку воріт «Титана».

Артур Подлюк.

Статистика першого тайму:
«Сокіл» - 22 удари (13 у ствір), 8 кутових.
«Титан» - 23 удари (12 у ствір), 9 кутових.

Найцікавіше було в другому таймі. Вже з самого початку хмельничани заграли дещо по-іншому: агресивніше, швидше та небезпечніше. Ось тільки забити ніяк не вдавалося. Моменти в Педяша Кручека чи Хамдамова завершувалися або відмінною грою Мельника, або неточністю. Вболівальники ж вимагали від «Сокола» гол. І під завісу 26 хвилини матчу дочекалися. Після розіграшу штрафного, Андрій Лисенко зрівняв рахунок у матчі.

"Сокіл" відгрався на 26 хвилині матчу.

Через 30 секунд «Титан» залишився без капітана команда. Ні, Андрія Мельника не вилучили з майданчику. Він отримав пошкодження через яке не зміг продовжити матч. Утім, Валерій Чичикало, який замінив Мельника у воротах, також діяв доволі пристойно. Але й він був би безсилим, якби Шеремета на 31 хвилині матчу зміг переправити м’яч у ворота з забійної позиції. Але… у воротах опинився не м’яч, а Руслан. А вже на 34 хвилині «Титан», після потужного удару Педяша, врятував Чичикало.

Руслан Шеремета.

І знову, складалося враження, що «Сокіл» має забити. Натомість, хмельничани пропустили від Анатолія Мілінького і рахунок став 1:2.

Щоправда, не довго «Титан» вів у рахунку. Роман Ковальчик одразу ж пішов із п’ятим польовим і «Соколу» знадобилося лише 25 секунд, аби вдруге в цьому матчі відновити рівновагу. Гол на рахунку кращого бомбардира «Екстра-ліги» Олександра Педяша.

Глядачі під завісу матчу аплодували "Соколу" стоячи.

Зрівнявши рахунок, хмельничани продовжили ризикувати. Адже в атаку йшли за порожніх власних воріт. І через 1 хвилину і 23 секунди після того, як забив Педяш, «Сокіл» знову відзначився. Цього разу вдруге в матчі забив Андрій Лисенко – 3:2.

За таких обставин вже Дмитро Камеко замінив голкіпера на 5 польового гравця. Але «Титану» не вдалося відігратися. І команда з Покровська поступилася. Як сказав після матчу її наставник – «Сокіл» заслужено виграв цей матч.

Статистика другого тайму:
«Сокіл» - 18 удари (14 у ствір), 9 кутових.
«Титан» - 19 удари (11 у ствір), 3 кутових.

"Сокіл" повернув собі перше місце.

Отож, вигравши у «Титана», хмельничани знову посідають перше місце, маючи в активі 25 очок. У покровців – на два менше. Свій наступний матч «Сокіл» знову зіграє в рідних стінах, коли 16 грудня прийматиме «Кардинал-Рівне», який свій матч 12 туру проведе проти столичного «ХІТа» завтра, 11 грудня.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую