ye-logo.v1.2

Найбільше іноземних товарів на Хмельниччину імпортували з Росії

Економіка 2443
Хмельницькі бізнесмени накупили іноземних товарів на  суму понад 13 мільярдів гривень, найбільше — в Росії
Хмельницькі бізнесмени накупили іноземних товарів на суму понад 13 мільярдів гривень, найбільше — в Росії. Фото: ipress.ua

Упродовж 2017 року на територію Хмельницької області ввезли іноземної продукції на суму понад 13 мільярдів гривень.

З початку 2017 року бізнесмени Хмельниччини найбільше імпортували до нашого краю: машини та механізми для агропромислового та переробного комплексу, комплектуючі вузли та механізми для паливно-енергетичної, будівельної, хімічної та машинобудівної галузей. Як зазначають у фіскальній службі області, зазначеної продукції було ввезено на суму 13,5 мільярдів гривень. Сума на 35% більша у порівнянні з минулим роком.

Як повідомляють у фіскальній службі, здебільшого бізнесмени області завозили товари з Росії.

"Найбільшим постачальником іноземної продукції була сусідня Росія, звідки імпортовано товарів на суму понад 3 мільярди гривень, що складає 24 відсотки від вартості всього імпорту. Зокрема, ввозились: твели; насоси для рідин; порошок алюмінієвий; прокат стальний; аміак; санітарно-технічні вироби", - йдеться в повідомленні.

Одним з основних стратегічних імпортерів області є також Польща, звідки імпортовано товарів на суму майже 2 мільярди гривень, що складає 17 відсотків від вартості всього імпорту. У західних партнерів бізнес-спільнота Хмельниччини купувала: вугілля кам’яне, частини та пристрої моторних транспортних засобів, фільтри для палива та мастил, сідельні тягачі.

"До топ-п‘ятірки країн-імпортерів також увійшли Швейцарія, Німеччина та Бельгія. Загальна вартість закупленої у них продукції становить 3,2 мільярда гривень. З-поміж основних товарних позицій які завозились: трактори, полімери етилену в первинних формах, моторні транспортні засоби спеціального призначення, машини та механізми для збирання або обмолоту сільськогосподарських культур, промислові верстати", - зазначають фіскали.

Митне оформлення іноземних товарів принесло до казни 2 мільярди гривень.

Читайте також: мед, кукурудза та соя: що найчастіше експортують закордон хмельничани

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую