ye-logo.v1.2

До уваги водіїв! На Хмельниччині завтра очікується погіршення погодних умов

Суспільство 1550
На Хмельниччині завтра очікується погіршення погодних умов
На Хмельниччині завтра очікується погіршення погодних умов. Фото: fastiv-region.gov.ua

Про це повідомляють у Службі автомобільних доріг.

Служба автомобільних доріг попереджає, що завтра, 18 січня, у Хмельницькому, як і по всій Україні, готуються до погіршення погодних умов.

"За даними Українського гідрометцентру, найближчими днями по всій території України очікується сильний сніг, місцями з сильний дощ з мокрим снігом. На дорогах ожеледиця", - попереджають дорожники.

На ресурсі Sinoptik.ua – у четвер, 18 січня, у Хмельницькому також прогнозують ожеледицю. "Ожеледь, замерзання дощу та мокрого снігу на переохолодженій земній поверхні", - пишуть синоптики. Температура повітря від -6 вночі до -3 вдень. 

У прес-службі САД області, закликають водіїв утриматись від поїздок на далекі відстані - особливо з дітьми.

Якщо ви все ж таки зібралися вирушити у подорож, пам'ятайте про безпеку на дорозі та дотримуйтесь основних вимог:

1. Дотримуйтеся швидкісного режиму.
2. Будьте максимально уважні та обережні. Ваші дії на зимовій дорозі повинні бути повністю контрольованими та обдуманими. Пам'ятайте що швидкий розгін, різке гальмування і різкі повороти можуть стати причиною втрати кермування і заносу транспортного засобу.
3. Вмикайте фари ближнього світла. Це допоможе іншим водіям бачити ваш автомобіль.
4. Якщо сніжна буря або туман застали Вас зненацька під час руху, і ви не бачите нічого далі капота автомобіля, не зупиняйтеся відразу. Для того щоб зупинитися потрібно вибрати оптимальне і правильне місце.

Водіям, які вирушають у дорогу, особливо тим, хто подорожуватиме гірськими дорогами, дорожники радять використовувати ланцюги протиковзання. Вони поліпшують зчеплення з дорожнім покриттям і запобігають ковзанню.

Також у прес-службі САД додають список місць відстою транспорту на дорогах Хмельниччини. Детальніше із місцями можна ознайомитись тут.

А у патрульній поліції області нагадують водіям, що цієї ночі, з 00:00 години, буде обмежено в'їзд до Києва великовантажного і великогабаритного транспорту за всіма напрямкам. Також з 20. 00 години в'їзд вантажного транспорту обмежили в Київській області. Зазначене обмеження буде діяти до особливого розпорядження, попередньо, до ранку.

Як зазначають правоохоронці, в'їзд вантажівок обмежать через ускладнення погодних умов.

Нагадаємо, сьогодні, 17 січня,  65 спецмашин розчищали дороги Хмельниччини

 

 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую