ye-logo.v1.2

«Ми не можемо залишити селян напризволяще», - нардеп Сергій Лабазюк На правах реклами

Політика 1971
Сергій Лабазюк: За кілька місяців селяни не встигнуть підготуватися до нових вимог ЄС. Тому потрібно провести активну інформаційну, роз
Сергій Лабазюк: За кілька місяців селяни не встигнуть підготуватися до нових вимог ЄС. Тому потрібно провести активну інформаційну, роз'яснювальну роботу з людьми.

В Угоді про асоціацію України з ЄС немає прямої заборони на збір молока у селян з 2018 року.

Натомість, підвищуються вимоги загалом до його якості. Про це в ефірі одного з центральних телеканалів заявив народний депутат Сергій Лабазюк.

«Ми розуміємо, що у більшості населення молоко не відповідає вищому чи екстра класу. Тож, населенню сьогодні треба переналаштовуватися – ставити доїльні установки чи використовувати інші технології, аби поліпшити якісні показники молока. Інакше кажучи, прибрати фактор рук, потрапляння бактерій тощо», - зауважив політик.

Найближчі півроку буде використано саме для створення ступеневої системи трансформації вимог до якості молока-сировини, гігієнічних вимог до молочних продуктів під час виробництва та переробки. На думку парламентаря, державі доведеться докласти чимало зусиль, аби впровадити ці зміни в молочній галузі.

Також народний депутат вказав на недостатню роз’яснювальну роботу щодо державних програм, направлених на підтримку селян. «Це один із ключових факторів, що гальмують процес змін. Наприклад, програма часткової компенсації за доїльні установки діяла і раніше», - зазначив нардеп.

За його словами, нині в країні кількість виробленого молока продовжує зменшуватись. При чому, що половина з нього виробляється в приватних домогосподарствах. Сергій Лабазюк переконаний, що потрібно було запроваджувати перехідний період ще раніше, аби підготувати селян до нових стандартів. Однак, цього не відбулося, зауважив політик.

«Однозначно за кілька місяців селяни не встигнуть підготуватися до нових вимог ЄС. Тому, в першу чергу, потрібно провести активну інформаційну, роз'яснювальну роботу з людьми. Але оскільки в міністерстві обіцяли розробити підзаконні нормативно-правові акти вчасно, наш профільний комітет обов’язково це проконтролює. Бо ми не можемо залишити селян напризволяще», - додав нардеп. 

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую