ye-logo.v1.2

Кубок України з волейболу. «Новатор» - «Локомотив»: а до п’ятого сету була якась мить (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3350

У Хмельницькому відбувся перший півфінальний кубковий матч. Попереду – матч-відповідь.

У гості до «Новатора» завітав діючий чемпіон України харківський «Локомотив». Торік «залізничники» не змогли виграти Кубок, поступившись «Барком-Кажанам» зі Львова в фіналі. Цього ж разу «Локо» прагне здобути цей трофей. Утім, і хмельничани не проти стати володарем Кубка. Але для початку необхідно пройти у фінал.

Цього матчу в Хмельницькому очікували. Про це може свідчити той факт, що за півгодини до гри майже усі сидячі місця для вболівальників були зайнятими. Утім, глядачі не одразу були активними у підтримці «Новатора». А все через те, що початок цього протистояння для господарів майданчику став не таким, на який сподівалися хмельничани…

«Локомотив» на подачах Олександра Грюка зміг одразу заробити чотири очки. А згодом свою перевагу лише нарощував. І на другу технічну перерву команди пішли за рахунку 8:16. Схоже вже тоді було зрозуміло, що «Новатору» навряд чи вдасться дати бій лідеру чемпіонату. А згодом це підтвердив і подальшій перебіг у грі.

Часто удари Іллі Ковальова проходили повз блок гравців "Новатора".

У перших вдох сетах хмельничанам мало що вдавалося.

Невдовзі на табло було вже 12:20. Наставник «Новатора» Роман Ковальчук навіть наважився на одночасну заміну чотирьох гравців стартової шістки. Утім, це не допомогло його команді – «Локомотив» виграв 25:18. Вже після гри Роман Олександрович сказав, що… схоже гравці «Новатора» перехвилювалися, адже прагнули здобути позитивний результат.

Друга партія мало чим вирізнялася від стартової. «Локомотив» домінував на майданчику, демонструючи клас як у захисті, так і в нападі. А тому відрив у сім очок (був рахунок 5:12) це було ще не все… На другу технічну перерву команди пішли ще з відчутнішою перевагою гостей – 7:16. І ця перевага трималася протягом усього сету. Як наслідок, друга партія знову була за командою з Харкова – 16:25.

За таких обставин у перерві хтось із вболівальників говорив, що: «Новатор» сьогодні без шансів». А дехто жартував: «То Ковальчук спеціально так «злив» дві партії, що розслабити суперника. Буде сьогодні 5 партій! І наші виграють». А жарти, між іншими, були близькими до реалій. Адже далі був вже зовсім інший «Новатор».

На початку третьої партії хмельничани вперше повели в рахунку. Щоправда, це була не перевага, адже на табло було лише 2:1. Але ж далі «Новатор» зміг збільшити рахунок і піти на першу технічну перерву з рахунком 8:3. Тепер відчувалася й підтримка власних трибун. Вболівальники підтримували свою команду, «заряджаючи» волейболістів на бій. У гравців «Новатора» гра налагодилася. А екс-волейболіст «Локомотива» Дмитро Вієцький, схоже, зумів знайти шпаринки в захисті своїх колишніх одноклубників та приніс не одне очко «Новатору». І за рахунку 16:8 відчувалося, що хмельничани зловили кураж. Їм вдавалися як атаки, так і блоки в захисті. Як наслідок, впевнена перемога в третій партії 25:17.

Четверта партія – гра нервів. Саме так можна охарактеризувати сет, який для хмельничан, став програшним. За рахунком. Але за самовіддачею, емоціями та деякими моментами – справжнім бійцівським, який не міг не сподобатися глядачам. Напружена боротьба точилася від самого початку партії. Щоправда, «Локомотив» певний час був на «крок уперед». Але згодом «Новатор» вперше повів у партії – 11:10. Але відірватися більше, ніж на один бал, не вдавалося. Почалися «гойдалки», які тривали аж до завершення сету. Утім, за рахунку 23:24 «Локо» мав матч-бол, але хмельничанам вдалося зрівняти рахунок та перейти в гру «більше-менше». У ній «Новатор» мав декілька разів виграти партію. Та такою можливістю не скористався. Затяжний сет завершився все таки перемогою гостей – 31:33. А разом із партією завершився і перший півфінальний матч. Звісно, перемогою «Локомотива» 3:1.

«Починаючи з кінця другої партії в мене немає претензій до гравців по самовіддачі. І третя та четверта партії далися на славу. Виходить, що поки програли бій, але ще не програли битву», - після першого півфіналу сказав головний тренер «Новатора» Роман Ковальчик.

Отож, хто здобуде путівку до фіналу Кубка України, вирішиться завтра, 21 січня. «Новатор» вдруге зіграє з «Локомотивом», і в цьому матчі хмельничан влаштує лише перемога. Початок гри у ФОК «Новатор» об 11.00.

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую