Гаряча тема:
- Війна
Печінкою з яблуками вже давно нікого не здивуєш. Зовсім інша справа – печінка з вишнею! Кисло-солодкий пряний соус вийшов дуже цікавим і смачним. Печінка ж взагалі неймовірна — соковита, м'якенька й ароматна. Зізнаюся, що це мій улюблений спосіб приготування цього субпродукту. У вишневому соусі печінку можна й запекти, вийде теж чудово, можливо, навіть і краще. До речі, ви можете використовувати основний інгредієнт не лише з яловичини, але й зі свинини чи курятини.
Інгредієнти:
1 кг яловичої печінки (телячої, свинячої, курячої, індичачої – беріть ту, яка у вас є),
борошно (для панірування),
олія рослинна (для смаження).
Для маринаду:
1-2 ст. л. оливкової олії,
100 мл вишневого соку,
сухий базилік (можна використовувати іншу улюблену пряну травичку),
сіль, лимонний перець.
Для соусу:
0,5 кг замороженої вишні,
цибулина,
1-2 ст. л. вершкового масла,
1 ч. л. крохмалю,
0,5 ч. л. кориці,
2 ст. л. меду,
маленький лавровий листок.
Приготування:
Маринування: печінку почистити від плівок і нарізати шматочками завтовшки 1 см. Відбити.
Покласти в миску, додати сіль, оливкову олію, лимонний мелений перець, вишневий сік, базилік. Перемішати й залишити маринуватися на 30 хвилин (можна використовувати той маринад, який вам більше до душі, але вишневий сік додати дуже рекомендую!).
Соус: вишню розморозити й видалити кісточки (сік, який при цьому утвориться, згодиться для маринаду).
Цибулю нарізати дрібно й злегка протушкувати на вершковому маслі (не допускайте підсмажування, пасеруйте лише до прозорості!).
Вишню подрібнити в блендері.
Вилити вишневе пюре в сковорідку з цибулею, додати корицю (вона в готовому соусі практично не відчувається, але смак вишні буде виразнішим), мед, лавровий листок. Довести соус до кипіння й тушкувати, не забуваючи помішувати, 10-15 хвилин.
Крохмаль розвести в невеликій кількості води й вилити в соус. Кип'ятити ще хвилинку, безперервно помішуючи. Вийняти лавровий листок і протерти соус через сито (я не завжди це роблю, оскільки ми більше любимо, коли в соусі присутні шматочки вишень).
Печінку запанірувати в борошні й обсмажити на олії.
Викладати шматочки на паперовий рушник і видалити зайвий жир. Подавати, поливши вишневим соусом та прикрасивши листочками базиліку.
Тільки зареєстровані користувачі мають змогу залишати коментарі!
Будь ласка, зареєструйтеcя або виконайте вхід під своїм акаунтом!
Переваги зареєстрованих користувачів
Зареєстровані користувачі користуються перевагами: