ye-logo.v1.2

Кубок України з волейболу. «Новатор» - «Локомотив»: матч, який би прикрасив і фінал (ФОТО+ВІДЕО)

Спорт 3265

У Хмельницькому визначили одного з володарів путівки до фінального кубкового поєдинку.

«Новатор» та «Локомотив» зіграли другий матч півфінального протистояння Кубка України. І цей матч став дещо схожим за перебігом на перший, які команди провели напередодні.

Нагадаємо, 20 січня харківський «Локомотив» переграв хмельничан з рахунком 3:1. Тому сьогодні, 21 січня, «Новатору» необхідно було вигравати, аби мати шанси для того, аби вдруге в своїй історії зіграти у фіналі.

На відміну від першого матчу, стартовий сет не став легкою прогулянкою для фаворитів протистояння. Навпаки, волейболісти «Новатора» часто перегравали суперника, демонструючи те, що «складати зброю» завчасно не будуть. Але очевидної переваги не було в жодної з команд. А наприкінці партії хмельничани можуть винити лише себе в тому, що не змогли виграти її. Вони пішли на ризик на власних подачах і… не змогли подати чотири власні подачі. Як наслідок, «Локомотив» здобув чотири легких бали і партія завершилася перемогою гостей 22:25.

Перший сет матчу "Новатор" - "Локомотив" видався рівним.

Заблокувати удари Максима Дрозда, в якого зріст 209 сантиметрів, волейболістам "Новатора" було проблематично.

Друга партія стала певним віддзеркалюванням першої. Знову рівна гра, на табло перемінні «відриви» в один-два бали, але очевидної переваги не було в жодної з команд. Та після другої техперерви, на яку пішли за рахунку 14:16, відбувся певний провал в грі «Новатора» і за якусь мить рахунок вже був 15:20. Хмельничани не змогли переламати хід подій і «Локо» знову виграв – 18:25.

Другий поєдинок "Новатора" з "Локомотивом" видався емоційним.

Коли на табло 0:2 – ситуація критична. Третя партія для «Новатора» могла стати не лише останньою в цьому матчі, а й в усьому півфінальному протистоянні. Утім, якщо напередодні хмельничанам вдалося подарувати певну інтригу, то… чому б і сьогодні не повторити? Господарі майданчика зі старту сету почали діяти агресивніше та, водночас, обережніше. На подачах намагалися не ризикувати, а доставити м’яч на половину майданчика суперника. Гра вдавалася як у захисті, так і нападі. А тому й не дивно, що «Новатор» зумів заробити собі гендікап у чотири очки, який згодом збільшив до семи – 20:13. Наставник «Локомотива» Ігор Зябліцев почав одразу вносити корективи в гру своєї команди, міняючи одразу по декілька виконавців. Але… хмельничан вже було не спинити. «Новатор» виграв партію 25:18.

Четвертий сет також нагадував перший матч. Команди знову йшли «нога в ногу», хоча попереду на якийсь «крок» були саме господарі. І лише ближче до завершення партії «Новатору» вдалося відірватися на три бали – 20:17. А далі…. Чергова гра нервів – «Локомотив» намагався завершити матч, хмельницька команда – перевести його на тайм-брейк. Утім, нерви виявилися міцнішими в господарів майданчику, які змогли зробити те, що не вдалося вчора – 25:22 і рахунок у матчі став 2:2.

"Новатор" у 3 та 4 партіях подарували чимало позитивних емоцій своїм вболівальникам.

П’ятий сет мав розставити всі точки над «і». Якщо «Локомотив» програв би його, то командам довелося ще раз зіграти подібну партію до 15 очок. Адже долю путівки вирішували б у «золотому сеті». Але волейболісти «Новатора», які в двох попередніх партіях проявили справжній характер та подарували інтригу в поєдинку, в заключному сеті матчу не змогли зіграти, як у попередніх. «Мабуть, просто не вистачило ні сил, ні емоцій», - після матчу заявив головний тренер «Новатора» Роман Ковальчук. «Локомотив» виграв 15:8, і став переможцем не лише матчу, а й володарем путівки до фіналу, в якому зіграє з львівським «Баркомом-Кажани».

"Локомотив" із Харкова пройшов до фіналу Кубка України з волейболу.

«Думаю, що команди продемонстрували гру, гідну фіналу Кубка, не знаю, правда, як він складеться, - після матчу заявив Ігор Зябліцев, головний тренер «Локомотива». – Але такі матчі подобаються глядачам, за них і люблять волейбол. Думаю, свято волейболу в Хмельницькому вдалося».

Що ж, тепер «Новатор» зосередиться виключно на першості України. Вже 26-27 січня хмельничани вдома зіграють чергові матчі Суперлігі. В гості до «Новатора» завітає чернігівський «Буревісник».

Коментарі:

Інформація з інших ресурсів

Популярні новини

Новини Хмельниччини
Останні оголошення
  Так  Ні, дякую