ye-logo.v1.2 food_01food_02food_03food_04food_05food_06food_07food_08food_09food_10food_11food_12food_13food_14food_15food_19food_17food_18food_19food_user-recipefood_20warningstar

Качка в рукаві, фарширована яблуками та айвою

23 Січня 2018 р. Світлана ЯСЬКОВА Гурман 5490
М’ясо настільки м’якеньке, що буквально відстає від кісток!
М’ясо настільки м’якеньке, що буквально відстає від кісток! Фото: автора

М’ясо настільки м’якеньке, що буквально відстає від кісток!

Раніше готувала качку традиційно — фарширувала яблуками. Проте цього разу скористалася порадою друзів і додала до начинки ще й айву. Качечка, завдяки рукаву для запікання, вийшла не лише м’якою, а ще й неймовірно соковитою, оскільки просочилася соками фруктів. А ще вона дуже ароматна, адже м’ясо вбирає у себе смаки яблук, айви, імбиру та меду!

Інгредієнти:

Тушка качки на 1,5-2 кг (у мене пікінка, у неї дуже містке черевце, в яке влазить багато начинки; до того ж вона не надто жирна),

3-4 кисло-солодких яблука,

1 велика айва,

соєвий соус,

1 ст. л. меду,

невеличкий корінь імбиру,

сухий часник,

суміш перців мелена,

паприка, карі,

сіль за смаком.

Приготування:

Качку натерти сумішшю солі, перцю, приправ, часнику, меду, тертого імбиру й соєвого соусу. Залишити на 4-5 годин промаринуватися.

Яблука й айву нарізати дольками (шкірочку не зчищати!), видалити насіння, перемішати, закласти в черевце качки. Зашити нитками й покласти нафаршировану тушку в пакет для запікання. Кінці зав'язати.

Поставити на деку в розігріту до 160ºС духовку на 1,5 години. Після цього пакет розрізати й дати качечці підсмажитися ще протягом 20-30 хвилин до зарум’янювання.

Порізати на шматки й подати разом із начинкою (робити це слід дуже обережно, адже м’ясо практично само відстає від кісток; я поспішила й пошкодила цілісність тушки, тому наперед прошу вибачення за не надто естетичні фото!).

ОКРЕМИМ РЯДКОМ: соком, який утворився в рукаві можна поливати будь-які гарніри — каші, картоплю, рис тощо.

рукав для запікання, рукав, страви в рукаві, м`ясо та субпродукти, качка, фарширована качка, качка з яблуками та айвою, качка в рукаві

Коментарі:

  Так  Ні, дякую